ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 16/2/2018, μετά τη διεξαγωγή των πρώτων διδακτικών ωρών, μεταφερθήκαμε στο Γυμναστήριο του σχολείου για δύο εξωδιδακτικές εκδηλώσεις που εδώ και καιρό είχαμε προγραμματίσει.

Συγκεκριμένα: Από τις 10:00΄ έως 11:15 όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολουθήσαμε μια μουσική παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από 30 μουσικούς διαφόρων οργάνων, η οποία μας παρουσίασε γνωστές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων συνθετών. Ο διευθυντής της ορχήστρας στα ενδιάμεσα των μουσικών κομματιών ενημέρωνε τα παιδιά για τη σημασία και την ιστορία τους.

Στη συνέχεια, μετά από σύντομο διάλειμμα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ολομέλειας των μαθητών με συντονιστική ομάδα το προεδρείο του 15μελους μαθητικού συμβουλίου και εισηγητές δύο μαθητές από κάθε τμήμα. Η θεματολογία επιλέχθηκε από τους ίδιους τους μαθητές και τα βασικά θέματα αφορούσαν τα γκράφιτι στους τοίχους του σχολείου, τον σηματοδότη σε παρακείμενη επικίνδυνη διασταύρωση, οι ελλείψεις του πάρκου της Ν. Ελβετίας, καθώς και άλλα ζητήματα της σχολικής καθημερινότητας.

Η Γενική Συνέλευση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το 15μελές και τους προέδρους των τμημάτων. Ο παιδαγωγικός στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση – ενημέρωση όλων των μαθητριών και των μαθητών για ορισμένα από τα τρέχοντα σχολικά ζητήματα, μέσα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική ατμόσφαιρα.

Εκ μέρους του σχολείου
Ο Διευθυντής