Αρχική Σελίδα
Προγράμματα

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Την Τρίτη, 29-5-2018 οι μαθητές της Α ́τάξης επισκεύτηκαν αίθουσα της XELΕXPO - ΔΕΘ για Δημιουργική Ημέρα (ζωγραφική, τραγούδια) με θέμα την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας με τους 6700 εθελοντές αιμοδότες «ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Αν Θεσσαλονίκης.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ"
Δείτε το αρχείο με φωτογραφίες


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ και δημιουργία
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Είσοδος

Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου των καθηγητών και της Διεύθυνσης του σχολείου, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στο όνομα του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου Τράπεζα Αίματος και ήδη έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Ε.Μ.Α.)
Έτσι μετά από προσωπική επικοινωνία με τη Δ/ντρια και την προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», ορίσαμε ως ημέρα αιμοδοσίας την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017.
Η αιμοδοσία από εσάς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και όσους καθηγητές μπορούν, θα γίνει σε αίθουσα του σχολείου, κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00. Εξυπακούεται ότι όσοι γονείς γίνετε εθελοντές αιμοδότες του σχολείου μας θα μπορείτε να ζητάτε αίμα για οποιοδήποτε συγγενή σας σε περίπτωση ανάγκης, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας.
Παρακαλούμε όσους γονείς θέλουν και μπορούν να δώσουν αίμα εκείνη την ημέρα στο σχολείο μας (21/12/2017) να συμπληρώσουν και να επιστρέψουν υπογεγραμμένη την υπεύθυνη δήλωση που θα βρουν στη σύνδεση, στο τέλος της ανακοίνωσης.
Υπόψη ότι δίνοντας μια φιάλη αίμα μπορούμε να σώσουμε όχι έναν αλλά τρεις ανθρώπους (πλάσμα, αιμοπετάλια και ερυθρά). Δίνοντας αίμα δίνουμε ζωή. Ας γίνουμε λοιπόν και εμείς εθελοντές αιμοδότες και χάρη σε σας να αποκτήσει το 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου τη δική του Τράπεζα Αίματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σας προσκαλούμε στην ειδική ενημερωτική ομιλία που θα γίνει στο σχολείο μας τη Δευτέρα, 13/11/2017 και ώρα 6:30 μ.μ. από τη Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου «Άγ. Παύλος», με θέμα την αξία του αίματος και τις προϋποθέσεις αιμοδοσίας από τους εθελοντές γονείς.

Με εκτίμηση, ο Διευθυντής του σχολείου.

Υπεύθυνη Δήλωση ΑιμοδοσίαςΕΣΥ ΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΟΥ;

Το σχολείο μας συμμετέχει σε διαδικασία ανακύκλωσης από πλαστικά καπάκια, τα οποία αξιοποιούνται από φιλανθρωπικό πρόγραμμα αγοράς αναπηρικών αμαξιδίων για παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Το δοχείο ανακύκλωσης για τη συλλογή των καπακιών βρίσκεται στην είσοδο του σχολικού κτηρίου.

Ήδη έχει αγοραστεί από τους αντίστοιχους φορείς ένα αμαξίδιο.

Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ν. Κιλκίς
"Ανάσα Ευαισθησίας". Η επόμενη δράση έχει την ονομασία
"Μαζεύουμε Καπάκια για την Αλεξάνδρα"

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ - ΦΕΡΕ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΟΥ!