Αρχική σελίδα
Πίσω στη σελίδα μαθημάτων


ΣΕΠ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
(Υπεύθυνη καθηγήτρια - Περπερίδου Κάτια)

Bilder aus München - Φωτογραφίες από το Μόναχο

Είσοδος

Οι εντυπώσεις μας από την εκδρομή στο Νεστόριο Καστοριάς (10 και 11 Απριλίου 2014)
Η εκπαιδευτική εκδρομή στο νομό Καστοριάς είχε χρώμα, πολλές εναλλαγές και πολύ συγκίνηση. Η οργάνωση τέλεια, η συμπεριφορά των μαθητριών και μαθητών άψογη, καθώς επίσης... (Διαβάστε τη συνέχεια)ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Παρακολουθείστε μια ταινία μικρού μήκους στα πλαίσια εργασίας του ΣΕΠ, σε σενάριο - σκηνοθεσία - μοντάζ - από τους μαθητές Κυριάκο Ομέρογλου και Ανέστη Τράικο.
Είσοδος

Στις 9 Απριλίου 2014 διοργανώθηκε
στο σχολείο μας η Ημέρα Επαγγελμάτων.


Σπουδαίοι επαγγελματίες μας τίμησαν με την παρουσία τους και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τα επαγγέλματα που ασκούν και τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης. Απάντησαν πρόθυμοι στις ερωτήσεις των παιδιών μας. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παραβρέθηκε και συνέβαλε στην ενημέρωση των μαθητριών/των μας ο υπεύθυνος του Σ.Ε.Π. στο ΚΕ.ΣΥ.Π του Λευκού Πύργου κ. Κωνσταντίνος Τσαπουρνάς.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Κάτια Περπερίδου, Μαρία Δασυγένη και

Μαρία Καρόγλου.

Δείτε τις φωτογραφίες από την Ημέρα Σταδιοδρομίας.

ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας διοργανώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου, στις 16/4/2013, η Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης, με τη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων και επαγγελματιών.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για τις επαγγελματικές τους επιλογές, καθόσον αυτές είναι η πλέον σημαντική παράμετρος για την επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική τους επιτυχία. Η άμεση επικοινωνία και τριβή των μαθητών/τριών με τους ανθρώπους, οι οποίοι αγωνίζονται ήδη στο στίβο της ζωής και έδωσαν την πραγματική εικόνα της εξωσχολικής πραγματικότητας, βοήθησαν τους μαθητές/τριες να επιβεβαιώσουν τις κλίσεις τους, να διευρύνουν τις προοπτικές των επιλογών τους και να εντοπίσουν νέους τομείς επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

Δείτε την παρουσίαση για το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα.
Φωτογραφίες από την ημερίδα

ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

12.00 – 13.00     Πρώτος κύκλος
Το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα
Βάια Χαριζοπούλου
Το επάγγελμα του Ψυχολόγου
Αθανασία Παπαρήγα
Το επάγγελμα του Ιατρού
Κωσταντίνος Κανιούρας
Το επάγγελμα του Προγραμματιστή Πληροφορικού
Δημήτριος Ναστούλας
Τουριστικά επαγγέλματα
Λάμπρος Τούμπας
      
13.00 – 14.00    Δεύτερος κύκλος
Το επάγγελμα του Δικηγόρου
Νικόλαος Μυλωνίδης
Το επάγγελμα του Δημοσιογράφου
Δημήτριος Αθανασόπουλος
Το επάγγελμα του Θεατρολόγου, Ηθοποιού
Δομνίκη Ράμναλη
Το επάγγελμα του Γυμναστή
Βασιλική Κουκουβίτου

Unsere Schülerzeitung

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γερμανικής γλώσσας αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση της γλώσσας όχι μόνον ως μέσο επικοινωνιακής ικανότητας, αλλά πολύ περισσότερο ως μέσο που υπηρετεί την Πολυπολιτισμικότητα. Το Project με τίτλο Unsere Schülerzeitung «η δική μας εφημερίδα» (επιλέχθηκε ομόφωνα από όλα τα παιδιά του Β4 Τμήματος, σήμερα Γ4) αναφέρεται στην προσπάθεια των μαθητών/τριών να δημιουργήσουν ένα μαθητικό έντυπο με θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο τους αλλά και σχετικά με την πόλη τους. Ξεκίνησε στις αρχές του 2012.
Κάποια από τα θέματα της εφημερίδας είναι: το σχολείο μας και κατ’ επέκταση αναφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδος και Γερμανίας, η πόλη μας και η ιστορία της, αθλητισμός , συνταγές της γερμανικής κουζίνας, η φιλία. Στόχος μου και στόχος εκπαιδευτικός ήταν από την αρχή να συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όχι μόνο σε γλωσσική δραστηριότητα , πολύ περισσότερο να ασκηθούν στην ατομική εργασία αλλά και τη συνεργασία, να αναπτύξουν τις κοινωνικές και οργανωτικές τους δεξιότητες, να υιοθετήσουν τις έννοιες δημιουργική έκφραση, αισθητική καλλιέργεια, ενημέρωση για θέματα που τους ενδιαφέρουν, ενεργοποίηση, να αναδείξουν δεξιότητες αλλά και το ταλέντο τους.
Ανέλαβαν πρωτοβουλίες, αλλά και συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους. Έζησαν τη χαρά της δημιουργίας. Ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί ο εμπλουτισμός του εντύπου με νέα θέματα.
Συνεργάστηκαν στη δημιουργία της εφημερίδας οι μαθητές και μαθήτριες Παυλίδης Σάββας, Περπερής Νικόλαος, Πολυκαντριώτη Κων/τίνα, Πουρναράς Αλέξανδρος, Ρογδάκη Κυριακή, Σαμαράς Ευστράτιος, Σταυρίδου Ευσταθία, Στεργιανού Κατερίνα, Τερβισιάδης Σωτήρης, Τρεμόπουλος Αλέξανδρος, Τριανταφυλλίδης Χρήστος, Τσερτσενές Αθανάσιος, Τσιούμης Αλέξανδρος, Τσιρογιάννης Γεώργιος.
Οκτώβριος 2012, Κάτια Περπερίδου, Καθηγήτρια Γερμανικών

Δείτε την Εφημερίδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 11-12/1/2010


Μετάβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του Γεροβασιλείου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤ3 2/5/2012
Φωτογραφίες
Βίντεο


 ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 9/5/2012

Ενημέρωση από επαγγελματίες για τα επαγγέλματά τους στους μαθητές της Γ' Τάξης, στα πλαίσια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.
(Προσεχώς λεπτομέρειες)
Φωτογραφίες