ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανακοίνωση για την εκδρομή στο CERN

Πρόγραμμα της εκδρομής στο CERN

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN!!!

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα ταξιδέψουν για την πολυήμερη εκπ/κή εκδρομή του σχολείου μας στο CERN της Ελβετίας (8-13 Μαϊου 2020).

Σήμερα, 20-12-2019, υπογράψαμε με το Πρακτορείο AIRFORUM (τηλ. 233-783) το Προσύμφωνο και στη συνέχεια πληρώσαμε την προκαταβολή (6.000 Ε). Το Πρακτορείο μας διαβεβαίωσε ότι εχθές εξέδωσε τα αεροπορικά εισιτήρια της RAYNAIR για Μιλάνο (8 Μαϊου) και έκλεισε τα ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα : Τις τρεις (3) πρώτες ημέρες θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο BEST της Γαλλικής Πόλης ΑΝΕΣΥ. Το προτιμήσαμε διότι, εκτός από το πρωινό, έχει φθηνό και πλούσιο φαγητό (μπουφές) με 12 Ε. Διαφορετικά το φαγητό σε οποιοδήποτε Εστιατόριο ή Πιτσαρία στη Γαλλία θα κοστίσει από 18-20 Ε ανά μαθητή. Στη Μιλούζη (4ο βράδυ) θα διανυκτερεύσουμε στο Inter Hotel Salvator και στο Μόναχο (5ο βράδυ) στο Amber Hotel. Όλα τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε σε πανέμορφες πόλεις 4 μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών (Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία (Βαυαρία-Μόναχο) και κυρίως στο ΣΕΡΝ (Γενεύη).

Το τελικό πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί από κοινού με το Πρακτορείο και θα σας το στείλουμε προς τον Ιανουάριο του 2020, όπου και θα σας καλέσουμε να καταβάλετε τη 2η δόση (άλλα 200 Ε), ώστε να μείνει το υπόλοιπο των 180 Ε. Εννοείται ότι όσοι μαθητές ζήτησαν επιπλέον μεγάλη βαλίτσα θα πληρώσουν επιπλέον 25 Ε ανά βαλίτσα (εάν κάποιος ζητήσει βαλίτσα τώρα που εκδόθηκαν τα εισιτήρια θα πληρώσει 40 αντί 25 Ε. Η χειραποσκευή των 10 κιλών μαζί με μία τσάντα είναι στην τιμή της τελικής τιμής (των 530 Ε ανά μαθητή, εκτός το φαγητό, τα όποια Μουσεία επισκεφθούμε και τα ατομικά έξοδα).

Εκ μέρους των συνοδών καθηγητών, σας εύχομαι
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ.
Ο Διευθυντής και αρχηγός της εκδρομής

Διαβάστε τις παλαιότερες ανακοινώσεις!


ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ανακοινώνουμε ότι μετά το άνοιγμα των δέκα (10) προσφορών στις 16/12/2019, η Επιτροπή του σχολείου αποφάσισε να αναθέσει την 4ημερη εκδρομή στην Κέρκυρα (4-7 Απριλίου 2020), στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ZORPIDIS TRAVEL, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Magna Gracia Hotel (135 ευρώ με ημιδιατροφή).
Εκ μέρους της Επιτροπής,
Ο Διευθυντής του Σχολείου


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN!!!

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που δήλωσαν ενδιαφέρον για την πολυήμερη εκπ/κή εκδρομή του σχολείου μας στο CERN της Ελβετίας και πλήρωσαν την προκαταβολή των 150 Ευρώ.
Μετά την προ εβδομάδος ανάρτηση της Εκδρομής στο Διαδίκτυο και μετά το σημερινό άνοιγμα των προσφορών των Ταξ. Γραφείων της Πόλης από τη μικτή επιτροπή (3 συνοδοί καθηγητές και 4 μαθητές της Γ΄τάξης-δεν παραβρέθηκε κάποιος από το Σύλλογο Γονέων), που συστάθηκε από το Δ/ντή του σχολείου, σας ανακοινώνουμε τα εξής ενδιαφέροντα και κατεπείγοντα :
1). Τελική ημερομηνία της 6ήμερης εκπ/κής εκδρομής : 8-13 Μαϊου 2020.
2). Η εκδρομή είναι 6ήμερη γεμάτη, δηλαδή, πετάμε με την Rainair το πρωί της Παρασκευής 8-5-2020 για Μιλάνο Ιταλίας και επιστρέφουμε από Μόναχο με την Aegean το βράδυ της 13ης Μαϊου 2020.
3). Από τις 5 διανυκτερεύσεις, οι 3 πρώτες θα είναι σε ξενοδοχείο πολυτελείας στα σύνορα Ελβετίας- Γαλλίας, η 4η στη Μιλούζη της Γαλλίας και η 5η σε ξενοδοχείο στο Μόναχο.
4). Με σημείο αναφοράς το μεγαλύτερο ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών στο CERN των Γαλλοελβετικών συνόρων και τον ΟΗΕ στη Γενεύη, στη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε πανέμορφες πόλεις (4) ευρωπαϊκών χωρών. Το τελευταίο 2ήμερο, με σημείο αναφοράς το Ελληνικό Λύκειο του Μονάχου που μας προσκάλεσε, θα επισκεφθούμε πολλά πανέμορφα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.
5). Η τιμή της εκδρομής ανέρχεται στα 550 Ε με όλα μέσα (στο αεροπλάνο τσαντάκι και μία μικρή χειραποσκευή 10 κιλών), εκτός από μεγάλη βαλίτσα μόνο για την πτήση με την Rainair (25 E ανά βαλίτσα, εφόσον δηλωθεί πριν το εισιτήριο) και βέβαια το φαγητό (το πρωινό είναι στην τιμή), τα εισιτήρια σε Μουσεία και τα ατομικά έξοδα.
6). Το ταξ. Γραφείο που ανέλαβε την εκδρομή μας -είχε την πιο οικονομική προσφορά- μας τόνισε ότι η τιμή αυτή μπορεί να αλλάξει (προς τα πάνω) εάν δεν κλείσουμε άμεσα τα φθηνά εισιτήρια της Rainair.
7). Γι αυτό, παρακαλούμε, το αργότεροι μέχρι μεθαύριο Παρασκευή πρωί να στείλετε με το παιδί σας Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας (το Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες), ώστε μέχρι την Παρασκευή να στείλουμε στο Πρακτορείο την κατάσταση μαθητών και συνοδών καθηγητών.
8). Σκεφτείτε καλά όλες αυτές τις προϋποθέσεις για το πολυήμερο πανέμορφο εκπ/κό ταξίδι των παιδιών σας και αποφασίστε μέχρι αύριο εάν θα έρθει ή όχι το παιδί σας στην εκδρομή (ΣΕΡΝ της Ελβετίας). Υπόψη ότι εάν δεν στείλετε φωτοτυπία Αστ. ταυτότητας μέχρι το αργότερο μεθαύριο Παρασκευή, δύσκολα να συμπεριληφθεί το παιδί σας στην κατάσταση της εκδρομής.
9). ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε όποιον γονέα που κατέβαλε την προκαταβολή των 150 Ε, δεν θα του επιστραφεί από την ώρα που κοπούν στο όνομα του παιδιού του τα αεροπορικά εισιτήρια.
10). ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή κάποιοι γονείς μας ρωτούν τηλεφωνικά εάν μπορούν να έρθει κι αυτοί στην εκδρομή, η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική, εκτός από 1-2 μητέρες που το παιδί τους που δήλωσε για την εκδρομή έχει διαπιστωμένα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Για κάθε σας διευκρίνιση και απορία, παρακαλώ τηλεφωνείστε στο σχολείο.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής και αρχηγός της εκδρομής


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας της Β΄ τάξης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκτός από την εκδρομή στο CERN της Ελβετίας, που αυτές τις ημέρες ετοιμάζουμε το Πρόγραμμα και την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο για προσφορές από ταξιδιωτικό γραφεία υπόψη ότι η λίστα των μαθητών γι αυτήν την εκδρομή έκλεισε από τον Ιούνιο), εφέτος συμμετέχουμε και στο 1ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη (12-13 Μαρτίου 2020). Επειδή το θέμα που επιλέξαμε για τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο αφορά τον Πολιτισμό και την Τέχνη του Βυζαντίου και επειδή το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας στο Γυμνάσιο διδάσκεται μόνο στη Β΄ τάξη, αποφασίσαμε να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμά μας και στο ταξίδι για το συνέδριο–αρχικά- μόνο μαθητές της Β΄ Γυμνασίου.
Το θέμα μας ήδη αρχίσαμε και το επεξεργαζόμαστε, ώστε να έχουμε καλή παρουσία στο Μαθ. Συνεδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Θέλουμε όμως να προετοιμαστούμε και για το ταξίδι. Μάλιστα μας ζητήθηκε, άμεσα να έχουμε τις πρώτες ενυπόγραφες Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής από τους γονείς των μαθητών που θα ταξιδέψουν στην Κων/λη. Η εκπ/κή αυτή εκδρομή θα γίνει από 11 έως 14 Μαρτίου 2020 και μάλλον οδικώς και όχι αεροπορικώς, διότι αφενός δεν βολεύουν καθόλου οι ώρες πτήσης της Turkishairlines (αναχώρηση αργά το βράδυ, άρα χάνεται η ημέρα και το ίδιο επιστροφή πρωί), αφετέρου το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων με την Aegean –μέσω Αθηνών- είναι απλησίαστα (όλο το πακέτο ξεπερνάει τα 650 Ε, ανά μαθητή). Όμως, με μια πρώτη εκτίμηση, η 4ήμερη εκδρομή οδικώς με ένα πακέτο που περιλαμβάνει το κόστος του λεωφορείου για τη διαδρομή και τις εκεί μετακινήσεις στην αγιά Σοφιά, στο Πατριαρχείο, Τοπ Καπί, Ντολμά Μπαξέ και σε άλλα αξιοθέτα Μουσεία της Πόλης, επίσης την Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (Πριγκηπόνησα), τις 3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 4****με πρωινό, δεν φαίνεται να ξεπερνάει τα 250-300 Ε ανά μαθητή, αλλά για αριθμό μαθητών όχι μικρότερο των 40. Στην τιμή αυτή βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται τα ατομικά έξοδα –ψώνια- του κάθε μαθητή, το μεσημεριανό και βραδινό φαγητό και τα εισιτήρια στα Μουσεία. Εάν λοιπόν επιθυμείτε το παιδί σας να λάβει μέρος στο εν λόγω Μαθητικό Συνέδριο και στην 4ήμερη εκπ/κή εκδρομή στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα (11-14 Μαρτίου 2020), με κόστος εκδρομής περίπου 250-300Ε, παρακαλώ υπογράψτε την παρακάτω Υπ. Δήλωση και στείλτε την άμεσα, το αργότερο μέχρι Παρασκευή, 22-11-2019.
Με εκτίμηση ο Διευθυντής του σχολείου


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN - ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών (-ιών) μας που δηλώσατε συμμετοχή για την Εκπ/κή Εκδρομή στο CERN της Ελβετίας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το CERN, με αρκετή καθυστέρηση μας απάντησε ότι μας δέχεται (αρχικά) στις 19 Μαϊου 2020, ημερομηνία όμως που δεν βολεύει σε αρκετούς μαθητές διότι θα έχουν Εξετάσεις στα Αγγλικά (LOWER, PROFIC.).
Έτσι παρακαλέσαμε για κάποια ημερομηνία προς τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου και προ ημερών μας απάντησαν γραπτώς ότι η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν στις 9 Μαϊου 2020 (ημέρα Σάββατο), την οποία και δεχτήκαμε.
Συνεπώς η 5ήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο CERN θα πραγματοποιηθεί από 7 ή 8 Μαϊου έως 11 ή 12 Μαϊου 2020. Το πρόγραμμα της εκδρομής θα σας κοινοποιηθεί σε περίπου 20 ημέρες.
Υπόψη ότι θα πιέσουμε άλλη μία τελευταία φορά να μας αλλάξουν την ημερομηνία ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές (-ιες) στις εξετάσεις Μαϊου στα Αγγλικά.
Αυτονόητο είναι ότι όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να πάρει πίσω την προκαταβολή της εκδρομής (150 Ε), αρκεί να το δηλώσει σε ένα ιδιόχειρο χαρτάκι υπογεγραμμένο, το οποίο θα στείλει με το παιδί του, το οποίο και θα υπογράψει ότι παρέλαβε το ποσό της προκαταβολής.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές του σχολείου μας.
Στις 11/9/2019 πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή του Αγιασμού στο προαύλιο του σχολείου μας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Με την παρουσία της μας τίμησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, Τανιμανίδου Στεφανία.
Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας εύχονται ολόψυχα στους μαθητές και στους γονείς τους, καλή πρόοδο στη νέα σχολική χρονιά.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων.


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια ομιλία και διαδραστική συζήτηση πάνω στις διαστάσεις της βιας στα σχολεία.
Εισηγητές:
Σύλβια Αραπίδου (ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια) και
Δημήτρης Μπάσογλου (Ψυχολόγος, οικογενειακός θεραπευτής).
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 29ου Δημοτικού,
Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 10:30 πμ.


ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ
(Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης)

Σε κάθε διάλλειμα δύο διαμεσολαβητές μαθητές θα βρίσκονται στα τρία πρώτα διαλλείματα στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί και επιθυμείτε να ενταχθεί στα πλαίσια κάποιας διαμεσολάβησης.
Υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ εχεμύθεια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
και για τον εορταστμό της Τσικνοπέμπτης

Διαβάστε τις ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
4ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα

Διαβάστε την ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

28/1/2019 Συνάντηση ενημέρωσης γονέων 6-8:30 μ.μ.
Επίδοση Ελέγχων 15-2-2019 8:00΄ - 14:30.

Διαβάστε την ανανκοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ
Επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη
Σουρωτή Χαλκιδικής, στις 6/11/2018.

Ανακοίνωση και Υπεύθυνη Δήλωση

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Παρακαλούμε οι συνδρομές να δίδονται από τους μαθητές σε εκπρόσωπο του
Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάθε Δευτέρα όπου θα βρίσκεται
στο γραφείο του Διευθυντή για αυτόν το σκοπό, στις 8:15'.

ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση