ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας της Β΄ τάξης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκτός από την εκδρομή στο CERN της Ελβετίας, που αυτές τις ημέρες ετοιμάζουμε το Πρόγραμμα και την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο για προσφορές από ταξιδιωτικό γραφεία υπόψη ότι η λίστα των μαθητών γι αυτήν την εκδρομή έκλεισε από τον Ιούνιο), εφέτος συμμετέχουμε και στο 1ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη (12-13 Μαρτίου 2020). Επειδή το θέμα που επιλέξαμε για τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο αφορά τον Πολιτισμό και την Τέχνη του Βυζαντίου και επειδή το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας στο Γυμνάσιο διδάσκεται μόνο στη Β΄ τάξη, αποφασίσαμε να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμά μας και στο ταξίδι για το συνέδριο–αρχικά- μόνο μαθητές της Β΄ Γυμνασίου.
Το θέμα μας ήδη αρχίσαμε και το επεξεργαζόμαστε, ώστε να έχουμε καλή παρουσία στο Μαθ. Συνεδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Θέλουμε όμως να προετοιμαστούμε και για το ταξίδι. Μάλιστα μας ζητήθηκε, άμεσα να έχουμε τις πρώτες ενυπόγραφες Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής από τους γονείς των μαθητών που θα ταξιδέψουν στην Κων/λη. Η εκπ/κή αυτή εκδρομή θα γίνει από 11 έως 14 Μαρτίου 2020 και μάλλον οδικώς και όχι αεροπορικώς, διότι αφενός δεν βολεύουν καθόλου οι ώρες πτήσης της Turkishairlines (αναχώρηση αργά το βράδυ, άρα χάνεται η ημέρα και το ίδιο επιστροφή πρωί), αφετέρου το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων με την Aegean –μέσω Αθηνών- είναι απλησίαστα (όλο το πακέτο ξεπερνάει τα 650 Ε, ανά μαθητή). Όμως, με μια πρώτη εκτίμηση, η 4ήμερη εκδρομή οδικώς με ένα πακέτο που περιλαμβάνει το κόστος του λεωφορείου για τη διαδρομή και τις εκεί μετακινήσεις στην αγιά Σοφιά, στο Πατριαρχείο, Τοπ Καπί, Ντολμά Μπαξέ και σε άλλα αξιοθέτα Μουσεία της Πόλης, επίσης την Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (Πριγκηπόνησα), τις 3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 4****με πρωινό, δεν φαίνεται να ξεπερνάει τα 250-300 Ε ανά μαθητή, αλλά για αριθμό μαθητών όχι μικρότερο των 40. Στην τιμή αυτή βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται τα ατομικά έξοδα –ψώνια- του κάθε μαθητή, το μεσημεριανό και βραδινό φαγητό και τα εισιτήρια στα Μουσεία. Εάν λοιπόν επιθυμείτε το παιδί σας να λάβει μέρος στο εν λόγω Μαθητικό Συνέδριο και στην 4ήμερη εκπ/κή εκδρομή στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα (11-14 Μαρτίου 2020), με κόστος εκδρομής περίπου 250-300Ε, παρακαλώ υπογράψτε την παρακάτω Υπ. Δήλωση και στείλτε την άμεσα, το αργότερο μέχρι Παρασκευή, 22-11-2019.
Με εκτίμηση ο Διευθυντής του σχολείου


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN - ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών (-ιών) μας που δηλώσατε συμμετοχή για την Εκπ/κή Εκδρομή στο CERN της Ελβετίας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το CERN, με αρκετή καθυστέρηση μας απάντησε ότι μας δέχεται (αρχικά) στις 19 Μαϊου 2020, ημερομηνία όμως που δεν βολεύει σε αρκετούς μαθητές διότι θα έχουν Εξετάσεις στα Αγγλικά (LOWER, PROFIC.).
Έτσι παρακαλέσαμε για κάποια ημερομηνία προς τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου και προ ημερών μας απάντησαν γραπτώς ότι η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν στις 9 Μαϊου 2020 (ημέρα Σάββατο), την οποία και δεχτήκαμε.
Συνεπώς η 5ήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο CERN θα πραγματοποιηθεί από 7 ή 8 Μαϊου έως 11 ή 12 Μαϊου 2020. Το πρόγραμμα της εκδρομής θα σας κοινοποιηθεί σε περίπου 20 ημέρες.
Υπόψη ότι θα πιέσουμε άλλη μία τελευταία φορά να μας αλλάξουν την ημερομηνία ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές (-ιες) στις εξετάσεις Μαϊου στα Αγγλικά.
Αυτονόητο είναι ότι όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να πάρει πίσω την προκαταβολή της εκδρομής (150 Ε), αρκεί να το δηλώσει σε ένα ιδιόχειρο χαρτάκι υπογεγραμμένο, το οποίο θα στείλει με το παιδί του, το οποίο και θα υπογράψει ότι παρέλαβε το ποσό της προκαταβολής.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές του σχολείου μας.
Στις 11/9/2019 πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή του Αγιασμού στο προαύλιο του σχολείου μας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Με την παρουσία της μας τίμησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, Τανιμανίδου Στεφανία.
Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας εύχονται ολόψυχα στους μαθητές και στους γονείς τους, καλή πρόοδο στη νέα σχολική χρονιά.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων.


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια ομιλία και διαδραστική συζήτηση πάνω στις διαστάσεις της βιας στα σχολεία.
Εισηγητές:
Σύλβια Αραπίδου (ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια) και
Δημήτρης Μπάσογλου (Ψυχολόγος, οικογενειακός θεραπευτής).
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 29ου Δημοτικού,
Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 10:30 πμ.


ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ
(Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης)

Σε κάθε διάλλειμα δύο διαμεσολαβητές μαθητές θα βρίσκονται στα τρία πρώτα διαλλείματα στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί και επιθυμείτε να ενταχθεί στα πλαίσια κάποιας διαμεσολάβησης.
Υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ εχεμύθεια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
και για τον εορταστμό της Τσικνοπέμπτης

Διαβάστε τις ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
4ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα

Διαβάστε την ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

28/1/2019 Συνάντηση ενημέρωσης γονέων 6-8:30 μ.μ.
Επίδοση Ελέγχων 15-2-2019 8:00΄ - 14:30.

Διαβάστε την ανανκοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ
Επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη
Σουρωτή Χαλκιδικής, στις 6/11/2018.

Ανακοίνωση και Υπεύθυνη Δήλωση

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Παρακαλούμε οι συνδρομές να δίδονται από τους μαθητές σε εκπρόσωπο του
Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάθε Δευτέρα όπου θα βρίσκεται
στο γραφείο του Διευθυντή για αυτόν το σκοπό, στις 8:15'.

ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση