ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ CERN.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Αγαπητά μας παιδιά, καταρχήν εύχομαι να είστε καλά, τόσο εσείς όσο και οι γονείς σας. Σας διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο δεν σας ξεχάσαμε, αλλά αντίθετα είστε καθημερινά στο μυαλό, στην καρδιά και στις προσευχές όλων των καθηγητών σας.

Από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, έκλεισαν τα σχολεία και θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά που δεν προλάβαμε να σας αποχαιρετίσουμε, να σας εξηγήσουμε. Σίγουρα το έκαναν οι γονείς σας. Αγαπητά μας παιδιά, δυστυχώς η ανθρωπότητα μαστίζεται από την επικίνδυνη πανδημία COVID-19.

Χρειάζεται λοιπόν να κάνετε υπομονή στο σπίτι σας τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα, όπου ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξανανοίξουν τα σχολεία και να ξαναγεμίσουν οι αυλές από τις χαρούμενες παιδικές-εφηβικές φωνές σας. Περνάει δύσκολα η Πατρίδα μας, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος. Να είστε σίγουροι ότι οι Έλληνες στα δύσκολα τα καταφέρνουμε, αρκεί να μείνουμε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αισιόδοξοι. Αρκεί να επιδείξουμε ο καθένας και όλοι μαζί υπομονή, αυτοπειθαρχία, υπευθυνότητα, πίστη στο Θεό και προπάντων να τηρούμε όλα αυτά που μας λένε οι ειδικοί για τα μέτρα υγιεινής. Κι αν φύγει όλη η άνοιξη χωρίς να τη χαρούμε, θα έρθει η επόμενη χωρίς αμφιβολία. Να λέμε καθημερινά «δόξα τω Θεώ που ζούμε»!! Κι όταν τελειώσει η καταιγίδα, θα ξανανταμώσουμε στις αγαπημένες τάξεις του σχολείου μας και θα αγκαλιαστούμε ξανά…..και θα είναι τότε όλα όμορφα. Να είστε σίγουροι ότι μέσα από τη δοκιμασία αυτή θα βρούμε όλοι οι Έλληνες χαμένες αξίες και θα είμαστε όλοι λίγο καλύτεροι και λιγότερο εγωιστές. Θα επανεκτιμήσουμε την αξία της Ζωής, την ομορφιά της αλληλοκατανόησης και της Αγάπης. Παιδιά, θα περάσει κι αυτό, να είστε βέβαιοι!!

Αγαπητοί μας μαθητές. Όπως καταλάβατε, χρειάζεται να «μένουμε στο σπίτι μας» για το καλό το δικό μας και όλης της κοινωνίας μας, αξιοποιώντας αβλαβείς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ σας αλλά και με τους καθηγητές σας μέσω των Η/Υ, με εξ αποστάσεως τηλεδιδασκαλίες, όπως ζητάει και το Υπουργείο Παιδείας.

Γι αυτό, σας παρακαλούμε, με τη βοήθεια και των γονέων σας, το συντομότερο να μπείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και να δημιουργήσετε λογαριασμό μέιλ (εγγραφή μαθητή), ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να μπορέσετε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τα μαθήματα που θα αναρτούν οι καθηγητές, τους οποίους μπορείτε να ρωτάτε ή να απαντάτε σε ασκήσεις που ενδεχομένως θα σας βάζουν, στα μέηλ τους.

Σε πρώτη φάση θα αναρτούν οι καθηγητές που διδάσκουν τα τέσσερα (4) εξεταζόμενα μαθήματα ανά τάξη, δηλαδή Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Νεοελληνική Γλώσσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ενδεχομένως το ΠΣΔ  μπορεί να "κολλάει" (εσείς να επιμένετε), σκεφτήκαμε να ανεβάζουμε μαθήματα και στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας, την οποία παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά για γενικότερες πληροφορίες αλλά και οδηγίες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ώστε να προχωρήσει η ύλη των μαθημάτων αλλά και εσείς, παιδιά, να απασχολείστε δημιουργικά, χωρίς να πλήττετε, "μένοντας σπίτι"!!

Εκ μέρους όλων των καθηγητών και της Ομάδας Υποστήριξης για την τηλεδιδασκαλία, σας εύχομαι καλό δημιουργικό διάβασμα, «μένοντας πάντα στο σπίτι»!!

Ο διευθυντής του σχολείου


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ (Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Γ τάξης. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας για κλείσιμο των σχολείων μέχρι και 26 Απριλίου, αναμενόμενο είναι να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για 4-7 Απριλίου εκπ/κη εκδρομή της Γ τάξης στην Κέρκυρα. Μολονότι είναι αυτονόητη η ακύρωση της εκδρομής, λόγω μη λειτουργίας των σχολείων, έστειλα εχθές, 23-3-2020, επίσημη επιστολή προς το Πρακτορείο "Zirpidis Travel", τονίζοντας ότι απαιτούμε όλα τα χρήματα που προκαταβαλαμε (70€, ανά μαθητή) στο ακέραιο, εφόσον δεν ευθύνεται το σχολείο για την μη πραγματοποίηση της.
Εκ μέρους των καθηγητών σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στην περιπέτεια από την πανδημία. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Ο Διευθυντής του σχολειου


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN!!!

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα ταξιδέψουν για την πολυήμερη εκπ/κή εκδρομή του σχολείου μας στο CERN της Ελβετίας (8-13 Μαϊου 2020).

Σήμερα, 20-12-2019, υπογράψαμε με το Πρακτορείο AIRFORUM (τηλ. 233-783) το Προσύμφωνο και στη συνέχεια πληρώσαμε την προκαταβολή (6.000 Ε). Το Πρακτορείο μας διαβεβαίωσε ότι εχθές εξέδωσε τα αεροπορικά εισιτήρια της RAYNAIR για Μιλάνο (8 Μαϊου) και έκλεισε τα ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα : Τις τρεις (3) πρώτες ημέρες θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο BEST της Γαλλικής Πόλης ΑΝΕΣΥ. Το προτιμήσαμε διότι, εκτός από το πρωινό, έχει φθηνό και πλούσιο φαγητό (μπουφές) με 12 Ε. Διαφορετικά το φαγητό σε οποιοδήποτε Εστιατόριο ή Πιτσαρία στη Γαλλία θα κοστίσει από 18-20 Ε ανά μαθητή. Στη Μιλούζη (4ο βράδυ) θα διανυκτερεύσουμε στο Inter Hotel Salvator και στο Μόναχο (5ο βράδυ) στο Amber Hotel. Όλα τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε σε πανέμορφες πόλεις 4 μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών (Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία (Βαυαρία-Μόναχο) και κυρίως στο ΣΕΡΝ (Γενεύη).

Το τελικό πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί από κοινού με το Πρακτορείο και θα σας το στείλουμε προς τον Ιανουάριο του 2020, όπου και θα σας καλέσουμε να καταβάλετε τη 2η δόση (άλλα 200 Ε), ώστε να μείνει το υπόλοιπο των 180 Ε. Εννοείται ότι όσοι μαθητές ζήτησαν επιπλέον μεγάλη βαλίτσα θα πληρώσουν επιπλέον 25 Ε ανά βαλίτσα (εάν κάποιος ζητήσει βαλίτσα τώρα που εκδόθηκαν τα εισιτήρια θα πληρώσει 40 αντί 25 Ε. Η χειραποσκευή των 10 κιλών μαζί με μία τσάντα είναι στην τιμή της τελικής τιμής (των 530 Ε ανά μαθητή, εκτός το φαγητό, τα όποια Μουσεία επισκεφθούμε και τα ατομικά έξοδα).

Εκ μέρους των συνοδών καθηγητών, σας εύχομαι
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ.
Ο Διευθυντής και αρχηγός της εκδρομής

Διαβάστε τις παλαιότερες ανακοινώσεις!


ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ανακοινώνουμε ότι μετά το άνοιγμα των δέκα (10) προσφορών στις 16/12/2019, η Επιτροπή του σχολείου αποφάσισε να αναθέσει την 4ημερη εκδρομή στην Κέρκυρα (4-7 Απριλίου 2020), στο Ταξιδιωτικό Γραφείο ZORPIDIS TRAVEL, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Magna Gracia Hotel (135 ευρώ με ημιδιατροφή).
Εκ μέρους της Επιτροπής,
Ο Διευθυντής του Σχολείου


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN!!!

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που δήλωσαν ενδιαφέρον για την πολυήμερη εκπ/κή εκδρομή του σχολείου μας στο CERN της Ελβετίας και πλήρωσαν την προκαταβολή των 150 Ευρώ.
Μετά την προ εβδομάδος ανάρτηση της Εκδρομής στο Διαδίκτυο και μετά το σημερινό άνοιγμα των προσφορών των Ταξ. Γραφείων της Πόλης από τη μικτή επιτροπή (3 συνοδοί καθηγητές και 4 μαθητές της Γ΄τάξης-δεν παραβρέθηκε κάποιος από το Σύλλογο Γονέων), που συστάθηκε από το Δ/ντή του σχολείου, σας ανακοινώνουμε τα εξής ενδιαφέροντα και κατεπείγοντα :
1). Τελική ημερομηνία της 6ήμερης εκπ/κής εκδρομής : 8-13 Μαϊου 2020.
2). Η εκδρομή είναι 6ήμερη γεμάτη, δηλαδή, πετάμε με την Rainair το πρωί της Παρασκευής 8-5-2020 για Μιλάνο Ιταλίας και επιστρέφουμε από Μόναχο με την Aegean το βράδυ της 13ης Μαϊου 2020.
3). Από τις 5 διανυκτερεύσεις, οι 3 πρώτες θα είναι σε ξενοδοχείο πολυτελείας στα σύνορα Ελβετίας- Γαλλίας, η 4η στη Μιλούζη της Γαλλίας και η 5η σε ξενοδοχείο στο Μόναχο.
4). Με σημείο αναφοράς το μεγαλύτερο ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών στο CERN των Γαλλοελβετικών συνόρων και τον ΟΗΕ στη Γενεύη, στη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε πανέμορφες πόλεις (4) ευρωπαϊκών χωρών. Το τελευταίο 2ήμερο, με σημείο αναφοράς το Ελληνικό Λύκειο του Μονάχου που μας προσκάλεσε, θα επισκεφθούμε πολλά πανέμορφα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.
5). Η τιμή της εκδρομής ανέρχεται στα 550 Ε με όλα μέσα (στο αεροπλάνο τσαντάκι και μία μικρή χειραποσκευή 10 κιλών), εκτός από μεγάλη βαλίτσα μόνο για την πτήση με την Rainair (25 E ανά βαλίτσα, εφόσον δηλωθεί πριν το εισιτήριο) και βέβαια το φαγητό (το πρωινό είναι στην τιμή), τα εισιτήρια σε Μουσεία και τα ατομικά έξοδα.
6). Το ταξ. Γραφείο που ανέλαβε την εκδρομή μας -είχε την πιο οικονομική προσφορά- μας τόνισε ότι η τιμή αυτή μπορεί να αλλάξει (προς τα πάνω) εάν δεν κλείσουμε άμεσα τα φθηνά εισιτήρια της Rainair.
7). Γι αυτό, παρακαλούμε, το αργότεροι μέχρι μεθαύριο Παρασκευή πρωί να στείλετε με το παιδί σας Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας (το Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες), ώστε μέχρι την Παρασκευή να στείλουμε στο Πρακτορείο την κατάσταση μαθητών και συνοδών καθηγητών.
8). Σκεφτείτε καλά όλες αυτές τις προϋποθέσεις για το πολυήμερο πανέμορφο εκπ/κό ταξίδι των παιδιών σας και αποφασίστε μέχρι αύριο εάν θα έρθει ή όχι το παιδί σας στην εκδρομή (ΣΕΡΝ της Ελβετίας). Υπόψη ότι εάν δεν στείλετε φωτοτυπία Αστ. ταυτότητας μέχρι το αργότερο μεθαύριο Παρασκευή, δύσκολα να συμπεριληφθεί το παιδί σας στην κατάσταση της εκδρομής.
9). ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε όποιον γονέα που κατέβαλε την προκαταβολή των 150 Ε, δεν θα του επιστραφεί από την ώρα που κοπούν στο όνομα του παιδιού του τα αεροπορικά εισιτήρια.
10). ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή κάποιοι γονείς μας ρωτούν τηλεφωνικά εάν μπορούν να έρθει κι αυτοί στην εκδρομή, η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική, εκτός από 1-2 μητέρες που το παιδί τους που δήλωσε για την εκδρομή έχει διαπιστωμένα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Για κάθε σας διευκρίνιση και απορία, παρακαλώ τηλεφωνείστε στο σχολείο.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής και αρχηγός της εκδρομής


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανακοίνωση για την εκδρομή στο CERN

Πρόγραμμα της εκδρομής στο CERN

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας της Β΄ τάξης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκτός από την εκδρομή στο CERN της Ελβετίας, που αυτές τις ημέρες ετοιμάζουμε το Πρόγραμμα και την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο για προσφορές από ταξιδιωτικό γραφεία υπόψη ότι η λίστα των μαθητών γι αυτήν την εκδρομή έκλεισε από τον Ιούνιο), εφέτος συμμετέχουμε και στο 1ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη (12-13 Μαρτίου 2020). Επειδή το θέμα που επιλέξαμε για τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο αφορά τον Πολιτισμό και την Τέχνη του Βυζαντίου και επειδή το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας στο Γυμνάσιο διδάσκεται μόνο στη Β΄ τάξη, αποφασίσαμε να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμά μας και στο ταξίδι για το συνέδριο–αρχικά- μόνο μαθητές της Β΄ Γυμνασίου.
Το θέμα μας ήδη αρχίσαμε και το επεξεργαζόμαστε, ώστε να έχουμε καλή παρουσία στο Μαθ. Συνεδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Θέλουμε όμως να προετοιμαστούμε και για το ταξίδι. Μάλιστα μας ζητήθηκε, άμεσα να έχουμε τις πρώτες ενυπόγραφες Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής από τους γονείς των μαθητών που θα ταξιδέψουν στην Κων/λη. Η εκπ/κή αυτή εκδρομή θα γίνει από 11 έως 14 Μαρτίου 2020 και μάλλον οδικώς και όχι αεροπορικώς, διότι αφενός δεν βολεύουν καθόλου οι ώρες πτήσης της Turkishairlines (αναχώρηση αργά το βράδυ, άρα χάνεται η ημέρα και το ίδιο επιστροφή πρωί), αφετέρου το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων με την Aegean –μέσω Αθηνών- είναι απλησίαστα (όλο το πακέτο ξεπερνάει τα 650 Ε, ανά μαθητή). Όμως, με μια πρώτη εκτίμηση, η 4ήμερη εκδρομή οδικώς με ένα πακέτο που περιλαμβάνει το κόστος του λεωφορείου για τη διαδρομή και τις εκεί μετακινήσεις στην αγιά Σοφιά, στο Πατριαρχείο, Τοπ Καπί, Ντολμά Μπαξέ και σε άλλα αξιοθέτα Μουσεία της Πόλης, επίσης την Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (Πριγκηπόνησα), τις 3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 4****με πρωινό, δεν φαίνεται να ξεπερνάει τα 250-300 Ε ανά μαθητή, αλλά για αριθμό μαθητών όχι μικρότερο των 40. Στην τιμή αυτή βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται τα ατομικά έξοδα –ψώνια- του κάθε μαθητή, το μεσημεριανό και βραδινό φαγητό και τα εισιτήρια στα Μουσεία. Εάν λοιπόν επιθυμείτε το παιδί σας να λάβει μέρος στο εν λόγω Μαθητικό Συνέδριο και στην 4ήμερη εκπ/κή εκδρομή στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα (11-14 Μαρτίου 2020), με κόστος εκδρομής περίπου 250-300Ε, παρακαλώ υπογράψτε την παρακάτω Υπ. Δήλωση και στείλτε την άμεσα, το αργότερο μέχρι Παρασκευή, 22-11-2019.
Με εκτίμηση ο Διευθυντής του σχολείου


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CERN - ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών (-ιών) μας που δηλώσατε συμμετοχή για την Εκπ/κή Εκδρομή στο CERN της Ελβετίας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το CERN, με αρκετή καθυστέρηση μας απάντησε ότι μας δέχεται (αρχικά) στις 19 Μαϊου 2020, ημερομηνία όμως που δεν βολεύει σε αρκετούς μαθητές διότι θα έχουν Εξετάσεις στα Αγγλικά (LOWER, PROFIC.).
Έτσι παρακαλέσαμε για κάποια ημερομηνία προς τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου και προ ημερών μας απάντησαν γραπτώς ότι η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν στις 9 Μαϊου 2020 (ημέρα Σάββατο), την οποία και δεχτήκαμε.
Συνεπώς η 5ήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο CERN θα πραγματοποιηθεί από 7 ή 8 Μαϊου έως 11 ή 12 Μαϊου 2020. Το πρόγραμμα της εκδρομής θα σας κοινοποιηθεί σε περίπου 20 ημέρες.
Υπόψη ότι θα πιέσουμε άλλη μία τελευταία φορά να μας αλλάξουν την ημερομηνία ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές (-ιες) στις εξετάσεις Μαϊου στα Αγγλικά.
Αυτονόητο είναι ότι όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να πάρει πίσω την προκαταβολή της εκδρομής (150 Ε), αρκεί να το δηλώσει σε ένα ιδιόχειρο χαρτάκι υπογεγραμμένο, το οποίο θα στείλει με το παιδί του, το οποίο και θα υπογράψει ότι παρέλαβε το ποσό της προκαταβολής.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές του σχολείου μας.
Στις 11/9/2019 πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή του Αγιασμού στο προαύλιο του σχολείου μας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Με την παρουσία της μας τίμησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, Τανιμανίδου Στεφανία.
Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας εύχονται ολόψυχα στους μαθητές και στους γονείς τους, καλή πρόοδο στη νέα σχολική χρονιά.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων.


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε μια ομιλία και διαδραστική συζήτηση πάνω στις διαστάσεις της βιας στα σχολεία.
Εισηγητές:
Σύλβια Αραπίδου (ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια) και
Δημήτρης Μπάσογλου (Ψυχολόγος, οικογενειακός θεραπευτής).
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 29ου Δημοτικού,
Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 10:30 πμ.


ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ
(Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης)

Σε κάθε διάλλειμα δύο διαμεσολαβητές μαθητές θα βρίσκονται στα τρία πρώτα διαλλείματα στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί και επιθυμείτε να ενταχθεί στα πλαίσια κάποιας διαμεσολάβησης.
Υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ εχεμύθεια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
και για τον εορταστμό της Τσικνοπέμπτης

Διαβάστε τις ανακοινώσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
4ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα

Διαβάστε την ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

28/1/2019 Συνάντηση ενημέρωσης γονέων 6-8:30 μ.μ.
Επίδοση Ελέγχων 15-2-2019 8:00΄ - 14:30.

Διαβάστε την ανανκοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ
Επίσκεψη στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη
Σουρωτή Χαλκιδικής, στις 6/11/2018.

Ανακοίνωση και Υπεύθυνη Δήλωση

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

Παρακαλούμε οι συνδρομές να δίδονται από τους μαθητές σε εκπρόσωπο του
Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάθε Δευτέρα όπου θα βρίσκεται
στο γραφείο του Διευθυντή για αυτόν το σκοπό, στις 8:15'.

ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση