Αρχική σελίδα


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


25η Μαρτίου
Αποσπάσματα από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τα τραγούδια της χορωδίας του σχολείου μας.

Είσοδος
17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - 23/12/2016

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αποσπάσματα από τη γιορτή
Φωτογραφίες

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 - 2017

Φωτογραφίες και Αποσπάσματα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ
Στιγμιότυπα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Ο γνωστός θεσσαλονικεύς ποιητής Τόλης Νικηφόρου επισκέφτηκε το σχολείο μας στις 21/3/2016 και μίλησε στους μαθητές της Β' Τάξης για το έργο του, τις εμπνεύσεις του, την προσωπική του ιστορία, παρουσίασε δικά του ποιήματα και έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους τον δημιουργικό δρόμο της τέχνης. Άκουσε επίσης τις προσωπικές ποιητικές δημιουργίες των παιδιών.


ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ

Το σχολείο μας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2016 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βρετανικού Συμβουλίου Δεξιότητες ζωής, το οποίο στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν τα παιδιά προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις και δυσκολίες...
Διαβάστε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα
Ιστοσελίδα του προγράμματος
Βρετανικό Συμβούλιο

17 ΝΟΕΜΒΡΗ - Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Δείτε βίντεο από τη γιορτή
1ο μέρος
2ο μέρος
3ο μέρος
4ο μέρος
5ο μέρος
6ο μέρος

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δείτε αποσπάσματα και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και του Μακεδονικού αγώνα καθώς και στιγμιότυπα από την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ι. Πούλακα στην πλατεία Χαριλάου.
Φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις
Βίντεο από Μακεδονικό Αγώνα
Μουσικά αποσπάσματα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή, 9 Οκτ. 2015 και κατά τις ώρες 9-10:30, το σχολείο μας διοργάνωσε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση στο Γυμναστήριο, όπου μεταφερθήκαμε όλοι οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου καθώς και δύο τάξεις (περίπου 80 μαθητές με δασκάλους και το Δ/ντη) από το όμορο 29ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλόνίκης. Συγκεκριμένα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας επισκέφτηκαν το σχολείο μας το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) και δέκα επώνυμοι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές των τριών ομάδων της Πόλεως μας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών μας πάνω στις αξίες του φιλαθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι... Διαβάστε τη συνέχεια
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 - 2016

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Στις 3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι καθιερωμένες αθλητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 3ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.

Το κυρίαρχο σύνθημα ήταν: "Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας". Τα παιδιά γυμνάστηκαν και συμμετείχαν σε ποικίλα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϋ, πιγκ πογκ, μπάντμιντον καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...
...για την αποφοίτηση του σχολικού έτους 2015 - 2016
Είσοδος


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Βίντεο
Φωτογραφίες

ΛΥΡΑΥΛΟΣ
Στις 4/3/2016 πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά για λογαριασμό του σχολείου μας η πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία και παρουσίαση αρχαίων μουσικών οργάνων του γνωστού μουσικού σχήματος "Λύραυλος". Πληροφορίες για το έργο τους και τη δραστηριότητά τους μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους. Να επισημάνουμε πως όλα τα αρχαία μουσικά όργανα έχουν κατασκευαστεί από τους ίδιους. Η παράσταση δόθηκε στην αίθουσα εκδηλωσεων του 29ου Δημοτικού σχολείου, το οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Επίσκεψη της χορωδείας στο Χαρίσειο Γηροκομείο
Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες
Φωτογραφίες
Βίντεο από τη γιορτή
Θεατρικό σκετς
Η ομιλία του διευθυντή κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου
Σκηνές από την επίσκεψη στο Χαρίσειο


ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Η απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές του σχολείου μας διενεργήθηκε την ημέρα του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις 23/10/2015

"ΥΠΟΘΕΣΗ Β"
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ


"ΥΠΟΘΕΣΗ Β" του Χρήστου Τσαβλίδη

Στις 20/10/2015 η Θεατρική Ομάδα Παπαλάνγκι έδωσε διαδραστρική παράσταση μέσα στις τάξεις του σχολείου μας, όπου τα παιδιά κλήθηκαν να ερμηνεύσουν ρόλους, να δημιουργήσουν σκηνικά και να επιλέξουν την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και το τέλος της.

Ένας ηθοποιός ζωντανεύει μία υπόθεση bullying που απασχόλησε την Ελλάδα. Μία αστυνομική έρευνα τρέχει παράλληλα και μας εμπλέκει όλους. Γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει υπεύθυνοι. Αλλά το ερώτημα παραμένει: μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν;ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Στις 5/10/2015 διοργανώθηκαν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.
Στο σχολείο μας μια ομάδα παιδιών παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό με απαγγελία του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποίησαν μια συμβολική λαμπαδηδρομία και παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ για το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα. Μετά συμμετείχαν σε διάφορα ομαδικά αθλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Δείτε το βίντεο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις για τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015. Περιλαμβάνουν παρουσίαση προγραμμάτων, πρωτάθλημα πινγκ πονγκ και άλλες αθλοπαιδιές, ποδοσφαιρικό αγώνα μαθητών - καθηγητών, μουσική από τη μαθητική χορωδία και εκδήλωση για τη γεννοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Το σχολείο μας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εορτασμό της 25ης Μαρτίου και συμμετείχε στην μαθητική παρέλαση.
Φωτογραφίες από τη γιορτή και την παρέλαση
Βίντεο της παρέλασης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γενικό Κατάστημα
Κράτησης Θεσσαλονίκης (Φυλακή Διαβατών)

Την Τρίτη 16/12/2014 και ώρα 12:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη από παιδαγωγική και εκπαιδευτική άποψη, προγραμματισμένη επίσκεψη του Δ/ντή του σχολείου κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου και μιας αντιπροσωπείας τεσσάρων μαθητών του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης (Διαβατών) για να παραδώσουν μια μεγάλη κούτα με λογοτεχνικά βιβλία και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, για τους άπορους κρατούμενους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Διευθυντής του Καταστήματος των Φυλακών Διαβατών υποδέχθηκε με χαρά και συγκίνηση τους μαθητές μας και τους μίλησε στην καρδιά τους για την αξία της παίδευσης και της μόρφωσης που παρέχεται στους νέους από τα σχολεία, τα οποία μαζί με την οικογένεια βοηθούν καθοριστικά στο να μην αναπτύξει ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά ένας έφηβος νέος.
Μάλιστα τους τόνισε να εμπιστευτούν τους δασκάλους τους (καθηγητές) και να αξιοποιήσουν για τη ζωή τους τις ευκαιρίες που τους δίνει το σχολείο.
Τέλος, συνεχάρη το Δ/ντή του σχολείου μας για την ωραία πρωτοβουλία τους και αποφάσισαν να επισκεφτούν το Κατάστημα Κράτησης μετά τις διακοπές όλοι οι μαθητές της Γ' Τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Πολιτικής και Κοινωνικής Αγωγής.
 
Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερο μέγεθος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ
Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας συγχαίρουν τον μαθητή του Γ4 Αρναουτίδη Ευάγγελο, ο οποίος συμμετείχε στους πανελλήνιους αγώνες πανπαίδων πυγμαχίας και κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία των 80 κιλών.

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 6η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως πανελλήνια ημέρα αθλητισμού, η οποία θα γιορτάζεται στο εξής σε όλα τα σχολεία της χώρας και θα δίνεται έμφαση στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση.
Πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως, σε αθλήματα όπως μπάσκετ - βόλεϊ - ποδόσφαιρο - πινγκ πονγκ - μπάντμιγκτον καθώς και σε διάφορα παιχνίδια. Στη συνέχεια προβλήθηκε στις σχολικές αίθουσες σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο.
Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας του κοινωνικού σχολείου το οποίο φιλοδοξεί να προετοιμάζει πολίτες ενημερωμένους, με σεβασμό στην ισότητα και στην διαφορετικότητα και όχι απλώς καλούς μαθητές.


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 - 2015
Στις 11/9/2014 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δόθηκαν τα βιβλία στους μαθητές. Η διεύθυνση και οι καθηγητές του σχολείου ευχόμαστε ολόψυχα στα παιδιά καλή φοίτηση και πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Φωτογραφίες

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ
Η μαθήτρια Τσιούλη Ελένη του Γ4 εκπροσώπησε το σχολείο μας ως σημαιοφόρος, στη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε μαθητικούς αγώνες στίβου. Παρακολουθείστε μερικά στιγμιότυπα

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Το σχολείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού στις 21/3/2014, με παρουσίασεις του θέματος και συζητήσεις.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Φωτογραφίες 


Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Φωτογραφίες
Βίντεο


ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Στις 24/10/2013 αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας, παρευρέθηκε στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Βίντεο
Φωτογραφίες


ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Στις 10 Δεκεμβρίου 2013 επισκέφτηκε σχολείο μας ο διεθνώς επιτυχημένος σκηνοθέτης κ. Σαμαράς Στέλιος (ο οποίος σκηνοθετούσε επί χρόνια στη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας) και μας παρουσίασε το συγκλονιστικό και εξαιρετικής ποιότητας ντοκιμαντέρ που γύρισε ο ίδιος μετά από έρευνες έξι ετών, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με τίτλο: 1922, η καταστροφή. Στα διαλείμματα της προβολής ο σκηνοθέτης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.
Η προβολή έγινε στο θέατρο του παρακείμενου 29ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της αίθουσας.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Φωτογραφίες
Βίντεο


ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2012 - 2013
Δείτε αποσπάσματα από την τελετή και τη γιορτή αποχαιρετισμού προς τιμήν των αποφοίτων της Γ' Γυμνασίου, του σχολικού έτους 2012 - 2013. Διοργάνωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου Θεσσαλονίκης.
Βίντεο αποφοίτησης 2013
ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 2015
Δείτε αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις για τη λήξη του
διδακτικού έτους 2014 -2015.
Φωτογραφίες
Αναμνηστικό βίντεο των παιδιών 1
Αναμνηστικό βίντεο των παιδιών 2
Συνολικό με άλλη μουσική υπόκρουση
Βίντεο από την εκδήλωση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Επίσης η χορωδία του σχολείου μας επισκέφτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Χαρίσειο Γηροκομείο, παρουσίασε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έψαλε τα κάλαντα στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους. Τα παιδιά συνομίλησαν μαζί τους και ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις του ιδρύματος.
Η εμπειρία αυτή απετέλεσε σημαντικό μάθημα ζωής για όλους μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Το σχολείο μας τηρώντας μια παράδοση πολλών ετών διοργανώνει στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων μια σειρά εορταστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.
Σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά συμμετείχαμε στην καθιερωμένη εορτή των Χριστουγέννων, που παρουσιάστηκε από παιδιά του σχολείου μας εντός του Ναού συνοδευόμενα από τη χορωδία. Επίσης παραδώσαμε στην Αγ. Κυριακή μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές τις προηγούμενες ημέρες, συνδράμοντας έτσι στη σίτιση 50 τουλάχιστον οικογενειών που στηρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Κυριακής.ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Κλιμάκιο του Κρατικού Θεάτρου επισκέφτηκε στις 21/11/2014 το σχολείο μας και παρουσίασε στους μαθητές της Α τάξης θεατρικό δρώμενο με θέμα τη φτώχια, σε διασκευή του γνωστού διηγήματος του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα".

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα σε video.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Την Παρασκευή 24/10/2014 μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τιμήσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθώς και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία της χορωδίας του σχολείου μας.
Έγινε επίσης η απονομή των Αριστείων και Βραβείων.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Τη Δευτέρα στις 23/12/2013 η χορωδία του σχολείου μας, συνοδευόμενη από το Δ/ντή και αντιπροσωπεία καθηγητών επισκέφτηκε το Χαρίσειο Γηροκομείο, προκειμένου να παρουσιάσει ένα σύνολο από Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ψάλλει τα κάλαντα στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους.
Η μικρή αυτή συναυλία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και εκτός του ότι προσέφερε χαρά στους ηλικιωμένους, αλλά και στο προσωπικό του Χαρίσειου Γηροκομείου, απετέλεσε και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής για τα παιδιά της χορωδίας και τους καθηγητές.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά τη μουσική παρουσίαση συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος και αντάλλαξαν ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων καθώς και για το νέο έτος, με την υπόσχεση πως με την πρώτη ευκαιρία θα τους επισκεφτούμε ξανά.
Βίντεο με στιγμιότυπα από την επίσκεψη
Βίντεο με παρουσίαση φωτογραφιών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ο Δ/ντής η Υποδ/τρια και οι καθηγητές του σχολείου αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας για τη συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για τα παιδιά του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΣ στο Πλαγιάρι (την προηγούμενη χρονιά είχαμε συγκεντρώσει και παραδώσει τρόφιμα στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο).
Ευχαριστούμε επίσης και τους μαθητές του 15μελούς που συσκεύασαν τα τρόφιμα σε 40 χαρτοκιβώτια. Επίσης θερμές ευχαριστίες σε έναν γονέα για τη δωρεά ενός 18κιλου λάδι, το οποίο ήδη παραδόθηκε.
Για άλλη μια φορά, μέσα από την φιλανθρωπική αυτή πρωτοβουλία του σχολείου μας εκδηλώθηκε η ανθρωπιά και η ευαισθησία του Έλληνα που αν και δοκιμάζεται οικονομικά διατηρεί στο ακέραιο τη λεβεντιά και την αξιοπρέπειά του.
Σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας ευχόμαστε ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Το Ανέσπερο Φως της Γεννήσεως του Θεανθρώπου να φωτίζει το νου και να θερμαίνει τις καρδιές όλων μας, σ' αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα μας.
Φωτογραφίες
Βίντεο

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 6:00΄ έως 8:30΄μ.μ το σχολείο μας διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα με την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ/νσης Εκπ/σης Α. Θεσσαλονίκης κ. Σιμουλίδου, η οποία μίλησε σε γονείς και καθηγητές με θέμα: Η διαχείριση της απώλειας στη σχολική κοινότητα, καθώς και για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικογένεια.

3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας κατέκτησε την 3η θέση στο σχολικό ποδοσφαιρικό τουρνουά Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε στις 17/12/2013.


ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή και από την απονομή Αριστείων και Βραβείων. Παρακολουθήστε και σύντομα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2013 - 2014
Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΒΑΦΗ

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ποιητική βραδιά προς τιμήν του μεγάλου μας ποιητή Κων/νου Καβάφη. Τα ποιήματα διαβάστηκαν από ομάδα μαθητών και η μελοποίηση έγινε από την καθηγήτρια Σταυρουλάκη Γεωργία.


3ήμερη Εκδρομή στα Ιωάννινα 7-9 Απριλίου 2013
Δείτε φωτογραφίες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική - διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Α' Τάξης του σχολείου μας στο νέο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, την Τρίτη 2 Απριλίου 2013.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου από τον αρχαιολόγο κ. Τσούγγαρη, υπό την καθοδήγηση του οποίου συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως παιχνίδια, δρώμενα, παντομίμες, οι οποίες τα βοήθησαν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την αξία των εκθεμάτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη


22/3/2013 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Δείτε αποσπάματα από τις εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα 1


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Στις 21/12/2012 πραγματοποιήθηκε η εορτή για τα Χριστούγεννα στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.
Δείτε αποσπάσματα από τη γιορτή.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Παιδικού Χωριού.
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ
Στις 29 Μαρτίου 2013 επτά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος στους σχολικούς αγώνες στίβου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Είχαμε μάλιστα και δυο μαθητές που διακρίθηκαν, το μαθητή Γκανάτσιο Γεώργιο της Γ΄ τάξης που ήρθε 3ος στα 200 μέτρα και τη Στάη Σταματία της Α΄ τάξης 3η στα 1000 μέτρα.
Επίσης η ομάδα Βόλεϋ των αγοριών κέδρισε το 1ο βραβείο σε σχολικό τουρνουά Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
             

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ  
Στις 15 Ιανουαρίου τα τμήματα Γ2 και Γ3 του σχολείου μας επισκεφθήκαν την έκθεση κειμηλίων της περιόδου 1912 -13 που πραγματοποίησε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό κτήριο του ΥΜΑΘ. Στην σημαντική αυτή έκθεση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να δουν το αυθεντικό κείμενο του σχεδίου του πρωτοκόλλου παράδοσης της Θεσσαλονίκης. Το κείμενο είναι γραμμένο στα γαλλικά, σε μιάμιση σελίδα χαρτί, με το οποίο συμφωνείται η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, οι όροι και η παράδοση της πόλης από τον οθωμανικό στον ελληνικό στρατό. Επίσης το τραπέζι που υπογράφηκε η παράδοση. Αλλα, σημαντικά ντοκουμέντα που είδαν ήταν η στολή του βασιλέως Γεωργίου Α' και το αδιάβροχο με το οποίο μπήκε στην πόλη (που βγήκε για πρώτη φορά από το κιβώτιο του), τα γυαλιά και τα μανικετόκουμπα η γραφομηχανή του Ελευθερίου Βενιζέλου, το δερμάτινο κράνος του αρχιστρατήγου Κωνσταντίνου, η στολή και το ξίφος του ναυάρχου Βότση, θυρεοί και μακέτα του Φετχί Μπουλέντ, επιστολή του Κωνσταντίνου στον στρατηγό Καλλάρη, παράσημα και προσωπικά αντικείμενα του τελευταίου, το ξίφος και το πηλίκιο του ταγματάρχη Βελισσαρίου, η στολή του συνταγματάρχη Παπακυριαζή που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Λαχανά το 1913, εξαρτήσεις αξιωματικών του ελληνικού στρατού, πολεμικά αντικείμενα της περιόδου, χειρόγραφα, λιθογραφίες, πίνακες που απεικονίζουν τους πρωταγωνιστές και την παράδοση της πόλης, κ.α. Στην συνέχεια επισκεφθήκαν τον Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου ο Διευθυντής του σχολείου μας ξενάγησε τα παιδιά και τους μίλησε για την δομή του ναού και την ιστορία του.
Δείτε τις φωτογραφίες
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012 - 2013 (3/9/2012)

Βίντεο                  Φωτογραφίες

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ  Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Φωτογραφίες
Βίντεο (αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις)
Εφημερίδες της εποχής
Παραγωγές ιστορικών βίντεο του σχολείου μας


Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ
Βίντεο

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΒΙΑ"
Πρεμιέρα στο Βαφοπούλειο 11/5/2012
Το σενάριο είναι δημιουργία των παιδιών της Θεατρικής Ομάδας. Επιμέλεια - Καθοδήγηση: Δομινίκη Ράμναλη, Θεατρολόγος.

Πρώτο Μέρος
Δεύτερο Μέρος
Φωτογραφίες

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Βίντεο
Φωτογραφίες

Εντυπώσεις των παιδιών από την εκδρομή


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Δείτε τα σχετικά στη σελίδα της Ιστορίας
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ 2011 - 2012
Αποσπάσματα από τις εδκηλώσεις λήξης 2012
Δείτε τον αποχαιρετισμό της Γ' Γυμνασίου.

Προσεχώς φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη γιορτή.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤ3 2/5/2012
Φωτογραφίες
Βίντεο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑ

27-28/4/2012

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερο μέγεθος

Βίντεο
Φωτογραφίες - Μέρος 1ο
Φωτογραφίες - Μέρος 2ο
1η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η σχολική ομάδα Ποδοσφαίρου κατέλαβε στις 2/4 την πρώτη θέση στον 1ο Όμιλο των Σχολικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Γυμνασίων. Συγναρητήρια στα παιδιά και στους δύο Γυμναστές, Δημητρακούδη Πασχάλη και Χαντζίδη Ανέστη

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 21/3/2012
Την Τετάρτη στις 21/3/2012 δόθηκε παράσταση διαδραστικού κινηματογράφου για τους μαθητές του σχολείου μας, στο θεατράκι του 29ου Δημοτικού, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν στην εξέλιξη της ταινίας. Τα θέματα ήταν: Ενάντια στο ρατσισμό και για την Αρχαία Ελλάδα.

Φωτογραφίες

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στις 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά της βίας στα σχολεία, με εργασίες παιδιών, θεατρικό σκετς, μουσική και ομιλία του Διευθυντή του σχολείου. Την εκδήλωση επιμελήθηκε ομάδα μαθητών, η καθηγήτρια μουσικής Αντωνοπούλου Αθηνά και η θεατρολόγος Δομινίκη Ράμναλη

Φωτογραφίες

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Ενημέρωση - Παρουσίαση για τεχνικές πρώτης βοήθειας από προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σε χώρο του 29ου Δημοτικού Σχολείου. 24/1/2012
Βίντεο
Φωτογραφίες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 23/12/2011
Βίντεο


ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ Β2
Ο μαθητής του Β2 Γιαννακός Κώστας κατέλαβε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων. Συγχαρητήρια από όλους στον Κώστα για τη μεγάλη του επίδοση και του ευχόμαστε να συνεχίσει την εντυπωσιακή αυτή πορεία στον αθλητισμό!


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Στις 26/3/2012 έγινε παρουσίαση στους μαθητές της Γ' Τάξης από εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΚΕντρο ΕΛέγχου και Πρόληψης ΝΟσημάτων)  για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
www.keelpno.gr

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια από την χορωδία του σχολείου. Επιμέλεια: Μαυρομουστάκου Δέσποινα, Αντωνοπούλου Αθηνά

ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
22/3/2012. Κηπουρικές εργασίες από την Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ
Στις 13 Μαρτίου 2012 έγινε στο χώρο του σχολείου μας από τον καθηγητή ηλεκτρονικό και σκακιστή κο Γιουβαντσιούδη Κώστα, παρουσίαση για το σκάκι, την προελευσή του, την ιστορία του και την εξέλιξή του.
Η ιστοσελίδα του κου Γιουβαντσiούδη είναι www.mychess.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου από 12 έως 16 Μαρτίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Την Τετάρτη 29/2/2012 και ώρα 6:30 έγινε η ομιλία - συζήτηση για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο με την παρουσία των κ. Ασσιόγλου Ιωάννη, καθηγητή ΕΠΑΛ και υπεύθυνο Προγράμματος Αγωγής Υγείας για το διαδίκτυο και Νταφούλη Βάιου Ψυχίατρο Παίδων και Εφήβων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ο οποίος μίλησε για θέματα κατάχρησης του διαδικτύου.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΙΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ"
Από τη Θεατρική Ομάδα του σχολείου. (19/12/2011) Παράσταση στο θέατρο του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας. Διασκευή έργων του Γιάννη Δαλιανίδη.
Υπεύθυνη θεατρολόγος: Δομινίκη Ράμναλη
Μέρος 1ο        Μέρος 2ο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Επίσκεψη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. 14/12/2011
Στιγμιότυπα
Φωτογραφίες
Βίντεο παρουσίασης

ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

- Σχολή Γονέων, υπό την επίβλεψη της μη κυβερνητικής οργάνωσης "ΣΕΙΡΙΟΣ", παράρτημα του ΟΚΑΝΑ.
- Θεατρική Ομάδα. Η Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει επιτυχημένες παραστάσεις, που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές.
- Φιλοξενείται Σχολή επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες (ΚΣΕ).
- Λειτουργούν οι διαδραστικοί πίνακες που εγκαταστάθηκαν την προηγούμενη χρονιά μετά από επιλογή του σχολείου μας για συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών.
- "Ημερολόγιο Μαθητή". Πιλοτική εφαρμογή τρόπου οργάνωσης και παρακολούθησης των σχολικών υποχρεώσεων και μαθημάτων για τα παιδιά της Α' Τάξης.
- Πολιτιστικό Πρόγραμμα (100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης), Περιβαλλοντική Αγωγή (Το ενεργειακό "αποτύπωμα" του σχολείου μας), Αγωγή Υγείας (Η βία στα σχολεία).
- Καλλιτεχνική Αγωγή. 3D! Εκμάθηση τεχνικής για δημιουργία Τρισδιάστατης Φωτογραφίας.
- Το σχολείο μας μετά από επιτυχή τριετή συμμετοχή στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, παραμένει πιστό στους στόχους που έχει θέσει για την εφαρμογή καινοτόμων δραστηριοτήτων, με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού του ρόλου στην κοινωνία.

ΠΡΟΒΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Δείτε σκηνές...

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (17/11/2011)

Παρακολουθείστε το βίντεο της γιορτής.
"ΛΥΡΑΥΛΟΣ"
Παράσταση για λογαριασμό του σχολείου μας από το διάσημο μουσικό σχήμα "Λύραυλος", που παρουσιάζει κατασκευασμένα με το χέρι παραδοσιακά και αρχαία μουσικά όργανα, καθώς και μουσική από την αρχαιότητα και την λαϊκή μας παράδοση.  2/12/2011ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Συγκροτήθηκε Δημοσιογραφική Ομάδα, που στελεχώνεται από μαθητές του σχολείου μας. Η πρώτη δραστηριότητα που θα αναλάβει είναι η παρουσίαση Ραδιοφωνικής Εκπομπής σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM100). Η πρώτη εκπομπή θα βγει στον αέρα στις 30/11/2011. Η ώρα καθώς και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωνούν σύντομα.
Η Δημοσιογραφική Ομάδα θα διεκπεραιώνει επίσης την παρουσίαση μέσω του διαδικτύου, δραστηριοτήτων, ειδήσεων και σχετικών ανακοινώσεων, που αφορούν το σχολείο μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ 12/9/2011
Είσοδος

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Η γιορτή
Φωτογραφίες από την γιορτή και την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μακεδονομάχου Ι. Πούλακα
Απονομή Αριστείων και Βραβείων
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ
Αποχαιρετισμός
Συναυλία
Ποδοσφαιρικός Αγώνας: Ντέρμπι Μαθητές - Καθηγητές
Ομιλία για τα τροχαία ατυχήματα. Video1   Video2 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - Γοργόνες και Μάγκες στις Θαλασσιές τις Χάντρες. 8-13/5/2011

Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Η παράσταση δόθηκε στο θέατρο Άνετον και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΤΟΤΗΤΑ
Στις 15 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το διαδίκτυο και τους κινδύνους της εικονικής πραγματικότητας, από τον Καθηγητή Πληροφορικής κ. Ι. Ασσιόγλου και από στέλεχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Είσοδος

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ (24/3/2011)
Δείτε το βίντεο


"ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Στις 11-13/3/2011 διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, τριημερίδα με θέμα καινοτόμες προτάσεις για την βελτίωση της εκπαίδευσης. Το σχολείο μας συμμετείχε με τρεις εισηγήσεις:
- Μαθαίνω ν' αγαπώ την Ιστορία (Πονίδου Στέλλα ΠΕ02)
- Η χρήση του προγράμματος Google Earth στο μάθημα της Γεωλογίας - Γεωγραφίας (Στάης Αντώνης ΠΕ04)
- Σχολείο στο Σπίτι (Χαϊδόπουλος Θαλής ΠΕ04)

3η ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ
Ο μαθητής της Γ' Τάξης Πιστοφίδης Γιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση σε διαγωνισμό έκθεσης που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Ελλάδας με θέμα: "Ξεριζωμός του Πόντου". Η βράβευση θα γίνει στις 23/3/2011 στις 11:00 π.μ. στην παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Την 3η θέση στους σχολικούς αγώνες σκάκι, που διεξήχθησαν στα Εκπαιδευτήρια Βασιλείου, στις 13/3/2011 κατέλαβε η μαθήτρια της Α' Τάξης του σχολείου μας, Ζαχαρίου Ειρήνη.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Εγκαταστάσθηκαν τέσσερεις Διαδραστικοί Πίνακες, στις αίθουσες διδασκαλίας της Β' Τάξης. 2/2011
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Επιμένουμε να αναμοχλεύουμε τις ευαίσθητες χορδές των μαθητών μας!
Μετά την περσινή φιλανθρωπική εκδήλωση των μαθητών μας όπου συγκέντρωσαν (διέθεσαν από τα μαθητικά τους ταμεία) 1.500 ευρώ (στο ποσό συμμετείχαν και οι καθηγητές του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και τα κατέθεσαν σε Λογαριασμό Τράπεζας με τα οποία ήδη διανοίχθηκε πηγάδι (γεώτρηση).
Φέτος ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου και συγκέντρωσαν 3 μεγάλες κούτες με σχολικό υλικό (τετράδια, μολύβια, μπογιές, κασετίνες, τσάντες, βιβλία κ.λπ) για τα παιδιά της Ακτής Ελεφαντοστού. Παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά στα δύο Ελληνικά σχολεία ΕΛΛΑΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Μάλιστα το σχολικό υλικό παρέλαβε η ίδια η Πρόξενος της Ελλάδας στην Ακτή Ελεφαντοστού κ. Μάρω Κεσεσίογλου, η οποία στις 21 Δεκεμβρίου 2010 ήρθε στο σχολείο μας και μίλησε σε όλους τους μαθητές μας για το θεάρεστο ιεραποστολικό της έργο στην μακρινή αυτή και γεμάτη προβλήματα χώρα της Μαύρης Ηπείρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (17/1/2011)

Φωτογραφίες
Ιστοσελίδα της σχολής

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Φωτογραφίες
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ"

Από τη Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας.
Προετοιμασία και επίβλεψη από τη θεατρολόγο
κα Δομινίκη Ράβναλη

Μέρος 1ο   Μέρος 2ο   Μέρος 3ο  Ολόκληρη η παράσταση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - 23/12/2010
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο
Ολόκληρο το βίντεο
Ομιλίες
Μετά το τέλος της γιορτής
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 17/11/2010
Δείτε το βίντεο

ΠΡΟΒΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Βίντεο

ΠΡΟΒΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - 1 - 2 - 3  Ολόκληρο
ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Το σχολείο μας συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία στον καθιερωμένο έρανο για το "Άσυλο του Παιδιου". Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά της τρίτης Τάξης για την προθυμία τους και για την ευαισθησία τους. Ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το πνεύμα του εθελοντισμού και της αγάπης προς τον πλησίον σε όλη τους τη ζωή.
Φωτογραφίες

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ 24/10/2010
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σχολικό έτος 2010 - 2011

Αναμνηστικές φωτογραφίες από το Εργαστήριο Χημείας
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 - 2010
Θεατρική παράσταση στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ

Φωτογραφίες   Συναυλία
   Αποχαιρετισμός
Φωτογραφίες από την παράσταση στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ
ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Θα θέλαμε όλοι να συγχαρούμε τους μαθητές του σχολείου μας της χρονιάς 2009-2010, για την δωρεά η οποία επέτρεψε τη διάνοιξη πηγαδιού από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Τανζανίας, για την ύδρευση του τοπικού πληθυσμού.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες
Φωτο1       Φωτο2

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΦωτογραφίεςΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΙ 4η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η μαθήτρια της Β' τάξης του σχολείου μας Τσαπανίτη Ελένη, μετά από πρόκριση στον δεύτερο γύρο των σχολικών αγώνων στίβου, στο αγώνισμα των 80 μέτρων, κατέλαβε την 4η θέση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου. Τα συγχαρητήρια από όλους τους μαθητές και τους καθηγητές.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
Βίντεο
Φωτογραφίες


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (βίντεο)
Χαριλάου - Η γειτονιά μας
Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α. (εφημερίδα)
Αγωγή Υγείας
Περιβαλλοντική - Δελφίνια, Φάλαινες
Περιβαλλοντική - Αστρονομία
2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Το Σάββατο στις 20 Μαρτίου 2010 στο σχολείο μας φιλοξενήθηκε για δεύτερη φορά το επιμορφωτικό σεμινάριο του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας, με συμμετοχή 70 εκπαιδευτικών από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Το σχολείο μας συμμετέχει με προγράμματα για τρίτη χρονιά στις δραστηριότητες του ΔΣΚ. Περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία και τις δράσεις του ΔΣΚ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Δελτίο τύπου και πρόγραμμα σεμιναρίου θα δείτε εδώ.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12-14/3/2010
Λίγες φωτογραφίες από την εκδρομή της γ' τάξης στην Αθήνα.Παρουσίαση ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στις 10/2/2010 το σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση προς τιμή των δεκαπέντε σχολείων που συμμετείχαν σε αστροπαρατηρήσεις την περασμένη χρονιά, στα γραφεία του ΟΦΑ, όπου και παραλάβαμε ως δωρεά μικρό κατοπτρικό τηλεσκόπιο για τις ανάγκες της Περιβαλλοντικής Ομάδας.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Η β' τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε την Πέμπτη 11/3/2010 σε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Χαριλάου μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση - παράσταση με θέμα τα μουσικά όργανα της αρχαίας Ελλάδας. Την παράσταση έδωσαν μέλη του γνωστού και διεθνούς φήμης συγκροτήμτος ΛύρΑυλος, που ειδικεύεται στην κατασκευή αρχαίων μουσικών οργάνων και στη διατήρηση της μουσικής μας παράδοσης. Ακούσαμε και ένα μέρος από τα 61 αποσπάσματα διασωζόμενων έργων μουσικής από την αρχαία Ελλάδα. (Ιστοσελίδα του συγκροτήματος)

3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΦΟΚΛΗ ΘΩΜΑΡΕΪ ΣΤΗΝ 27η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας Σοφοκλής Θωμάρεϊ, βραβεύτηκε με τιμητικό χάλκινο μετάλλιο για την τρίτη θέση που κατέκτησε στην 27η Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Ο διαγωνισμός και η απονομή των βραβείων έγιναν στην Αθήνα στις 28/2/2010.

Οι φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος 1 2
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η επίσκεψη
ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Παρουσίαση φωτογραφιών
ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ
κατά τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων

Η ευαισθησία των μαθητών του σχολείου μας ως αναφορά στον πόνο και τη δυστυχία του άλλου, ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα και θρησκεία εκδηλώνεται έμπρακτα... (διαβάστε τις λεπτομέρειες)
ΕΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2009Playlist από το YouTube
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η Οκτ. 2009

Φωτογραφίες γιορτής
Φωτογραφίες παρέλασης
Playlist από το YouTube
Η παρέλαση του γειτονικού 31ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Διοργάνωση από τις καθηγήτριες Γεωργαντέλη Περσεφόνη και Πονίδου Στέλλα.

Θεατρική παράσταση και γιορτή για την 28η Οκτωβρίου
ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ (7/5/2009)

Δείτε τις φωτογραφίες
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2008/2009

Playlist από το YouTube
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤ3 (19/3/2009)

Δείτε τη παρουσίαση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

66 φωτογραφίες
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων (σχ. έτος 2008-2009) το σχολείο μας, με την σύμφωνη γνώμη μαθητών και καθηγητών αποφάσισε να επιδώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (600 ευρώ) στα ιδρύματα: Αγ. Στυλιανός, Ορφανοτροφείο Μέλισσα και Σύλλογος με παιδιά με σύνδρομο Down. Επιτροπές μαθητών επισκέφτηκαν τα εν λόγω ιδρύματα και επέδωσαν το ποσό των 200 ευρώ στο κάθε ένα από αυτά. Να σημειώσουμε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα ταμεία των τάξεων, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία των μαθητών μας στις ανθρώπινες ανάγκες και στον ανθρώπινο πόνο.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Η Γ τάξη του σχολείου μας αποφάσισε τα έσοδα ενός χορού που διοργάνωσε με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου της για την τριήμερη εκδρομή στη Βουλή, να τα διαθέσει προκειμένου να αγοραστούν φάρμακα και να σταλούν στην Παλαιστίνη για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν εκεί μετά τα γεγονότα της Γάζας.
Στις εισπράξεις από τον χορό προστέθηκε επίσης ένα ποσό από τα ταμεία των μαθητικών κοινοτήτων των άλλων τάξεων και το συνολικό κόστος των φαρμάκων που απεστάλησαν στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης Αλληλεγγύη είναι 550
Θα θέλαμε να συγχαρούμε για ακόμη μια φορά τους μαθητές μας, διότι δεν κράτησαν τα χρήματα για δική τους χρήση αλλά επέλεξαν την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την ωριμότητα και την ευαισθησία της ψυχής τους.


2/1/2009 - Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Στις 19/12/2008 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται εκεί (λήψεις δεδομένων από τα όργανα και τους δορυφόρους και για τις μεθόδους πρόβλεψης καιρού).
Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την απελευθέρωση μετεωρολογικού μπαλονιού εφοδιασμένο με ραδιοβολίδα για τη λήψη στοιχείων από τα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας - έως 40 χλμ ύψος.
Επισκευθήκαμε επίσης την παρακείμενη μονάδα της πυροσβεστικής του αεροδρομίου, όπου ο Διοικητής μας ενημέρωσε για το έργο τους και παρακολουθήσαμε εκπαίδευση των ανδρών της ΕΜΑΚ με την καθοδήγηση στελεχών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.
Δείτε την παρουσίαση
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008-2009
(επιμελήθηκε ο καθ. Γεράκος Ηλίας)


Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
- Επίσκεψη στη Βίλα Μπιάνκα (Έκθεση του Κώστα Γούναρη) 13/11/2008
- Εκδήλωση προς τιμή της τέως Δ/ντριας κας Δούδαλη Ελευθερίας 23/10/08
- Εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2008
- Εκδρομή της Γ' Τάξης στην Αθήνα 22-24/2/2008
- Ζητείται ψεύτης. Του Δημ. Ψαθά. Θεατρική παράσταση (2008). Συντελεστές μαθητές της Γ' Τάξης και οι καθηγήτριες Περπερίδου Κάτια και Πονίδου Στέλλα.

ΤΑ Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α.
Βράβευση από την εφημερίδα τα ΝΕΑ στον 14ο διαγωνισμό μαθητικών εντύπων. 5/5/2007. Δείτε το πρώτο τεύχος.


Ειδικός έπαινος για το επόμενο, δεύτερο τεύχος, της εφημερίδας Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α.
Δείτε το δεύτερο τεύχος.
Τα καθάρματα 2007