Αρχική σελίδα


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΒΙΣΜΟΣ
Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης
Τι είναι η σχολική βία και ο εκφοβισμός, πως θα αναγνωρίσουμε τη σχολική βία, ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι τρόποι αντιμετώπισής της; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει η εργασία της μαθήτριας της Γ' τάξης Ανδρέου Αθανασίας, που παρουσιάστηκε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στην Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Η εργασία αυτή έγινε μέσα στα πλαίσια των εργασιών του προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης, που υλοποιείται στο σχολείο μας για δεύτερη χρονιά, με στόχο τη δημιουργία μόνιμης Ομάδας Διαμεσολαβητών, στελεχωμένη από εκπαιδευμένους μαθητές, για την επίλυση διενέξεων και προβλημάτων της σχολικής κοινότητας.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Δ/ντή του σχολείου μας κ. Παπαδόπουλο Αθανάσιο με τη συνδρομή εθελοντών νομικών, εξειδικευμένων σε θέματα δικαστικής διαμεσολάβησης και στελέχη του Συλλόγου Ελλήνων Διαμεσολαβητών.


Είσοδος

22η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Το σχολείο μας συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την επιτυχή συνεργασία του με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.6 στη διοργάνωση και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών.
Την 22η κατά σειρά εκπομπή με θέμα τα Χριστούγεννα παρουσίασαν στις 14/12/2016 οι: Σφέτκου Ευφροσύνη, Τράικο Αλεξία, Τριανταφυλλίδης Ιάσωνας και Τσιολπίδου Μαρία, μέλη της Δημοσιογραφικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ 2016 - 2017
Το Ημερολόγιο Μαθητών έχει διανεμηθεί στους μαθητές της Α' Τάξης. Από εδώ μπορούν να το κατεβάσουν και να το εκτυπώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας. Το Ημερολόγιο Μαθητών έχει σχεδιάσει ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Αντώνης Στάης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θυμάστε τα μαθήματα και τις εργασίες σας, να οργανώσετε το χρόνο σας, να ενημερώνετε τους γονείς σας για διάφορα θέματα, όπως επίσης θα βρείτε εκεί πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Την Τρίτη 19/10/2016 επισκέφθηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι του Τμήματος Πρόληψης και προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ενημέρωσαν τα παιδιά για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Είσοδος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ
Στις 19/3/2016 αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Βαθύλακκου και συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Τα παιδιά απόλαυσαν ένα πρωινό γεμάτο πρωτότυπα πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας.


Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Σχετικά
Η εφημερίδα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ
Δείτε φωτογραφίες από την εκδρομή της Β' Τάξης στον βιότοπο της λίμνης Κερκίνη στις 28/3/2016

20η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 8/3/2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε την 20η κατά σειρά ραδιοφωνική εκπομπή, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.6 με θέμα τη σχολική διαμεσολάβηση, ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας υλοποιείται στο σχολείο μας.
Την εκπομπή παρουσίασαν οι μαθήτριες Ανδρέου Αθανασία, Πολυχρονιάδου Κυριακή και Φρούτη Ελισάβετ. Προσκεκλημένη των παιδιών ήταν η κα Αιμιλία Μπρούζου, νομικός και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Διαμεσολαβητών, η οποία υποστηρίζει συμβουλευτικά το πρόγραμμα του σχολείου μας.
Η εκπομπή ηχογραφημένη
Δείτε φωτογραφίες
Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα

18η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 16/12/2015 η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε μια ακόμα ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, με θέμα τα Χριστούγεννα. Οι εκπομπές αυτές οι οποίες έχουν πλέον καθιερωθεί ως μια σημαντική δραστηριότητα του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου, με ιδιαίτερα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά αποτελέσματα, υλοποιούνται μετά από παραχώρηση ειδικής πρωινής ζώνης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκη σε σχολεία της πόλης μας.
Την εκπομπή παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι μαθήτριες Κόκκοτα Αικατερίνη, Τράικο Αλεξία και Τσολπίδου Μαρία.
Δείτε φωτογραφίες
Ακούστε ολόκληρη την εκμπομπή
Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΤ-3

Στις 22.1.2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκπομπή σε συνεργασία με το ραδιόφωνο της ΕΤ-3. Το θέμα ήταν το πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης και η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Την εκπομπή παρουσίασαν με επιτυχία οι μαθήτριες Ανδρέου Αθανασία, Τράικο Αλεξία και Τριανταφυλλίδου Βασιλική

Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα
ΦωτογραφίεςΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Το σχολείο μας εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε στενή επαφή και συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Αν. Θεσσαλονίκης. Στις 14/10/2016 η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού κα Σιμουλίδου μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου και του Συλλόγου Διδασκόντων, επισκέφθηκε το σχολείο μας προκειμένου να παρέμβει παιδοψυχολογικά σε θέματα βελτίωσης συμπεριφοράς, καθώς και μαθησιακών δυσκολιών, σε ορισμένους μαθητές του σχολείου μας.

ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...
...σε στίχους των παιδιών.
Το αποδίδει η χορωδία του σχολείου μας.
Είσοδος


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Το σχολείο μας υλοποιεί πρόγραμμα Αγωγής Υγείας εκπαίδευσης μαθητών διαμεσολαβητών για την επίλυση ενδοσχολικών διαφορών. Το πρόγραμμα διοργανώνει ο Δ/ντής του σχολείου μας κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος και το καθοδηγεί συμβουλευτικά η κα Αιμιλία Μπρούζου, νομικός και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Διαμεσολαβητών. Ήδη σχετικά στοιχεία έχουν παρουσιαστεί στην 20η ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ ηχογραφημένη.
Σε συνέχεια της παρουσίασης των δραστηριοτήτων του προγράμματος μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα μιας έρευνας των παιδιών.
 
 
Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να δείτε μεγαλύτερο μέγεθος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Αρχείο παρουσίασης

21η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ fm100.6
Στις 23/3/2016 είχαμε την 21η κατά σειρά ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στη συχνότητα FM100.6
Την εκπομπή παρουσίασαν οι Μπέκου Βασιλική, Ορφανίδου Ζωή και Τσούγγαρης Γιάννης, με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της.
Φωτογραφίες
Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα

19η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 1/3/2016 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.6, διοργανωμένη από τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας.
Την εκπομπή σχεδίασαν και παρουσίασαν οι μαθητές Κατσαμούρης Σωτήρης, Κομμάτας Δημήτρης και Μαρνέρης Δημήτρης. Καλεσμένος της εκπομπής μας ήταν ο κ. Αναστασιάδης Γιάννης προπονητής του σκι, ο οποίος μας παρουσίασε τη δουλειά του ως εκπαιδευτή, καθώς και πολλά από τα μυστικά του σκι αλλά και των χειμερινών αθλημάτων γενικώς.
Δείτε φωτογραφίες
Ακούστε την εκπομπή
Δείτε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Παρακολουθείστε αποσπάσματα, καθώς και τα τραγούδια της χορωδίας.
Οι λεπτομέρειες που αφορούν τα τραγούδια και τους συντελεστές της εορτής θα συμπληρωθούν σύντομα.
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο
Μέρος 4ο
Μέρος 5ο
Μέρος 6ο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ 2015
Το Ημερολόγιο Μαθητών έχει διανεμηθεί στους μαθητές της Α' Τάξης. Από εδώ μπορούν να το κατεβάσουν και να το εκτυπώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας. Το Ημερολόγιο Μαθητών έχει σχεδιάσει ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Αντώνης Στάης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θυμάστε τα μαθήματα και τις εργασίες σας, να οργανώσετε το χρόνο σας, να ενημερώνετε τους γονείς σας για διάφορα θέματα, όπως επίσης θα βρείτε εκεί πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Τρίτη 15/12/2015. Ομιλίες της κας Θεοχάρη Παρασκευής, από το Κ. Υγείας Θέρμης σε όλα τα τμήματα της Γ' Τάξης, για τις συνέπειες του καπνίσματος.
Στάντ με φωτογραφικό υλικό από μαθητές, στην είσοδο του σχολικού κτηρίου.
Η Β' Τάξη παρακολούθησε στις αρχές Δεκεμβρίου ειδικό ενημερωτικό πρόγραμμα στη Βιβλιοθήκη Χαριλάου μετά από πρόσκληση των υπευθύνων της βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν ομάδα φοιτητών με την καθηγήτριά τους από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Στις 22/5/2015 πραγματοποιήθηκε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, με μεγάλη επιτυχία,
η παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου μας:
"Το έκτο πάτωμα".


Φωτογραφίες - ΒίντεοΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Αποσπάσματα από αγώνες επίδειξης και από τον τελικό του προγράμματος Αγωγής Υγείας του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου, με θέμα το πινγκ πονγκ και το σκάκι.
Βίντεο
Φωτογραφίες

PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Βίντεο

17η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
 
Στις 28/4/2015 πραγματοποιήθηκε η 17η κατά σειρά εκπομπή του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου από το στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης στη συχνότητα FM100.6. Η εκπομπή είχε ως θέμα τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα αποτελέσματά τους. Την εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθητές: Αθανασόπουλος Ερμής, Βουτσή Παναγιώτα, Πέτσα Δήμητρα και Σαρόγλου Ελπίδα.
Βίντεο
Φωτογραφίες


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Την Παρασκευή 3/4/2015 μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό της Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν 3ωρο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από ειδικούς εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.
Φωτογραφίες

ΠΟΣΗ ΠΙΣΣΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ;
Δείτε ένα ενδιαφέρον (και τρομακτικό) πείραμα στο οποίο μαθητές που συμμετέχουν στην αντικαπνιστική ομάδα του σχολείου μας, παρουσιάζουν το πως εξάγουμε την πίσσα από ένα τσιγάρο.
Είσοδος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2014 - 2015
Βίντεο και τραγούδια από τις εργασίες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας. Προσεχώς περισσότερο υλικό!
Mission Impossible! - Κυκλοφοριακή Αγωγή
Ρε φίλε Ανακύκλωνε!
Η ομάδα του σχολείου μας συλλέγει τις σακκούλες ανακύκλωσης
Το τραγούδι της ανακύκλωσης


ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας Μαϊστρέλη Θεοδώρα, Σαράφογλου Ελευθέριος, Τερζής Μάριος και Τριανταφυλλίδης Βλαδίμηρος συμμετείχαν στις 28/2/2015 σε ρητορικούς αγώνες, στην κατηγορία των Διττών Λόγων, στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Στην κατηγορία των αυθόρμητων λόγων έλαβαν μέρος οι μαθήτριες Παπαρνάκη Ελευθερία και Παρασκευά Μαρία.
Συγχαίρουμε τα παιδιά για την πολύ καλή παρουσία τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ
Οι μαθήτριες του σχολείου μας: Βουτσή Παναγιώτα, Κέφου Μαρία - Ελένη, Μαϊστρέλη Μαρία και Νικοπούλου Αναστασία συμμετείχαν με επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργανώθηκε στις 7/2/2015 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2014 - 2015
Βίντεο και τραγούδια από τις εργασίες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας. Προσεχώς περισσότερο υλικό!
Mission Impossible! - Κυκλοφοριακή Αγωγή
Ρε φίλε Ανακύκλωνε!
Η ομάδα του σχολείου μας συλλέγει τις σακκούλες ανακύκλωσης
Το τραγούδι της ανακύκλωσης

Παρουσίαση 1
Παρουσίαση 2
Παρουσίαση 3


ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2014 - 2015
 
Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες των παιδιών
Είσοδος

16η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
 

Στις 3/4/2015 πραγματοποιήθηκε η 16η κατά σειρά εκπομπή του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου από το στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100.6. Η εκπομπή είχε ως θέμα τα προβλήματα του σχολείου και παρουσιάστηκε από τους μαθητές: Κουτσικάκη Κων/νο, Μασούρα Ιωάννη, Μπακέλα Απόστολο και Σακελλαρίδη Βασίλη. Mεταδόθηκε επίσης ηχογραφημένη συνέντευξη του Δ/ντή του σχολείου μας, κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου.
Φωτογραφίες
Στιγμιότυπα
Συνέντευξη


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Φωτογραφίες από τις πρόβες

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Παρακολουθείστε μια ταινία μικρού μήκους στα πλαίσια εργασίας του ΣΕΠ, σε σενάριο - σκηνοθεσία - μοντάζ - από τους μαθητές Κυριάκο Ομέρογλου και Ανέστη Τράικο.
Είσοδος

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΩΝ

Είσοδος

15η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 24/2/2015 πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, στη συχνότητα FM100.6 με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Την εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθήτριες Ανδρέου Αθανασία, Βαξεβάνη Κιάρα, Δραγανίδου Χριστίνα και Μπέκου Βασιλική. Επίσης παρουσιάστηκε και ηχογραφημένη συνέντευξη του Σχολικού Συμβούλου υπεύθυνου για θέματα σχολικού εκφοβισμού κου Κόπτση Νικόλαου.
Το τραγούδι για το bulling συνέθεσαν οι μαθήτριες: Κοκκαλίδου Κων/να, Κουφού Θεοδώρα και Μωυσιάδου Έλενα.
 
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκπομπή
Η συνέντευξη του κ. Κόπτση
Τραγούδι των μαθητριών για το bulling
1η ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ
Το σχολείο μας συμμετείχε στο διασχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και κατέκτησε τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών. Τα συγχαρητήριά μας και στις δύο ομάδες των παιδιών, καθώς και στο Γυμναστή του σχολείου μας κο Χαντζίδη Ανέστη για την προετοιμασία των ομάδων.

Φωτογραφίες


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟΜΑΘΗΜΑ
Θέλετε να μάθετε τι είναι τα ηφαίστεια, τι υλικά βγαίνουν από αυτά; Είναι όλα τα ηφαίστεια ίδια; Είναι επιζήμια για μας η ύπαρξή τους; Παρακολουθείστε ένα μικρό βίντεο - μάθημα από το 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου.
Δείτε το βίντεο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΕΣΙΣ
Οι μαθητές του αντικαπνιστικού προγράμματος το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας, επισκέφθηκαν στις 17/12 το κέντρο ΝΟΕΣΙΣ και παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις συνέπειες του καπνίσματος.
Επίσης το Β4 συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό ερωτήσεων κρίσης, στον οποίο παίρνουν μέρος διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Το έπαθλο της πρώτης θέσης θα είναι δωρεάν επισκέψεις σε προγράμματα του ΝΟΕΣΙΣ.
Δείτε φωτογραφίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 12η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100
 
Με τις μαθήτριες Παρασκευά Μαρία, Πεσματζόγλου Αρχοντία
και Σέρτη Στεφανία.
Δείτε τις φωτογραφίες

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ
Φωτογραφίες από τη συλλογή πετρωμάτων του μαθητή
της Γ' Τάξης Κουτσικάκη Κωνσταντίνου.

Μπορείτε να τις απολαύσετε εδώ!


ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ FM100 - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 επισκεφθήκαμε το στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100, για την προγραμματισμένη δημοσιογραφική εκπομπή του σχολείου μας, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δημοσιογράφων. Πάντως είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μικρή ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας. Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον! Από το 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης.
Δείτε στιγμές από την ξενάγηση!

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β Γυμνασίου (Β4) του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου έκαναν τη δική τους εκπομπή με τίτλο Η μηχανή του χρόνου: εργασία και μετανάστευση στο πλαίσιο διαθεματικού σεναρίου που εφαρμόστηκε στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Γραμματείας από τη φιλόλογο του τμήματος Μποτέλη Στεφανία.
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο


Η 11η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Ακούστε ηχογραφημένη την 11η ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας με θέμα τη σχολική βία που παρουσίασαν η Γκρανοπούλου Βασιλική, η Μαϊστρέλη Μαρία και ο Αθανασόπουλος Ερμής. Η εκπομπή αυτή πραγματοποιήθηκε στα στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100 με το οποίο συνεργαζόμαστε εδώ και δύο χρόνια. Το θέμα επιλέχθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο Παρατηρητήριο κατά της Σχολικής Βίας που είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΚΑΙ ΣΚΑΚΙ
Πρόγραμμα εκμάθησης πινγκ-πονγκ και σκάκι με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών του σχολείου μας. Υπεύθυνοι προγράμματος: Κύργιος Βύρων - Βιολόγος, Χαϊδόπουλος Θαλής - Χημικός. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα και θα διαρκέσει έως το τέλος του σχολικού έτους, έχοντας φυσικά ως μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τη "θεσμοθέτησή" του ως μόνιμη δραστηριότητα του σχολείου μας. Θα διοργανωθούν μαθητικά τουρνουά, όπως επίσης και επισκέψεις από έμπειρους προπονητές και αθλητές.
Ένα μικρό βίντεο από τις προπονήσεις...
Ακόμα ένα βίντεο
Σκηνές από τα τελικά τουρνουά και φωτο βράβευσης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ
Στα πλαίσια του πολιστιστικού προγράμματος "Η Ελλάδα της Γαλλίας" ξεκινήσαμε μια φιλική συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, το οποίο πραγματοποιεί το αντίστοιχο πρόγραμμα. Για την εξέλιξη της συνεργασίας θα ενημερώνεστε τακτικά από την ιστοσελίδα μας.
Χαιρετισμοί στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
Μπορείτε να επισκεφθείτε μέσω του Google Earth τις σημαντικότερες τοποθεσίες που αναφέρονται στα κείμενα της Καινής Διαθήκης.
Είναι μια εργασία του καθηγητή Στάη Αντώνιου - Γεωλόγου. Το αντίστοιχο αρχείο θα εμπλουτίζεται σταδιακά. 2/11/2013
Κατεβάστε το αρχείο .kmz


ΠΟΛΙΣΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012 - 2013
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ
Ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα για την περιοχή Χαριλάου, "Η γειτονιά μας μέσα από το φακό μιας κάμερας". Οι μαθητές συγκέντρωσαν μεγάλο όγκο φωτογραφικού υλικού (δημοσιογραφικό και εικαστικό) και μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό μέρος του κατεβάζοντας την παρουσίαση διαφανειών.
Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Χρυσάφη Αικατερίνη και Γεωργαντέλη Περσεφόνη. Συμμετείχαν μαθητές της Β' τάξης, τους οποίους ευχαριστούμε για την προθυμία τους και την εργατικότητά τους.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Εργασία - Παρουσίαση για τους μαθητές της Α' Τάξης,
από την καθηγήτρια Δασυγένη Μαρία
Δείτε την παρουσίαση
14η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100
Στις 16/12/2014 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εκπομπή σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, με θέμα τα έθιμα και τις λαϊκές παραδόσεις των Χριστουγέννων. Επίσης μεταδόθηκε ηχογραφημένη μια συνέντευξη του Διευθυντή του σχολείου μας. Την εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθήτριες Παρασκευά Μαρία, Σέρτη Στεφανία, Στάη Σταματία και Τσούγκαρη Αναστασία.
Βίντεο
Φωτογραφίες
Η συνέντευξη του Διευθυντή

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Φωτογραφίες


13η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100
Παρακολουθείστε αποσπάσματα από τη 13η Ραδιοφωνική Εκπομπή του σχολείου μας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.6 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Την εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθήτριες: Αφροδίτη Πλαστήρα, Μαργαρίτα Ρόζου, Ραφαηλία Καρακίτσιου και Χριστίνα Πατσιαβά.
 
Αποσπάσματα από την εκπομπή
Φωτογραφίες
Η εκπομπή ηχογραφημένη (προσεχώς)


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Φωτογραφίες από την επίσκεψη της Β' Τάξης στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Μακεδονίας. Περιηγηθήκαμε στα ενδιαφέροντα εκθέματα και παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση της πρόσφατης ιστορίας της Θεσσαλονίκης.
Ιστοσελίδα του Ιστορικού Αρχείου Μακεδονίας
Φωτογραφίες από την επίσκεψη


ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ
Ένα σχέδιο βιντεομαθήματος για τα ποτάμια.
Μέρος 1ο

Μέρος 2ο


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Στον μαθηματικό διαγωνισμό 2013-2014 συμμετείχαν στην πρώτη φάση "Θαλής" αρκετά παιδιά του σχολείου μας και προκρίθηκαν από τη Β' Τάξη ο Τερζής Μάριος και από τη Γ' Τάξη ο Βλάχος Αλέξανδρος, οι οποίοι στη συνέχεια έλαβαν μέρος στη δεύτερη φάση "Ευκλείδης" όπου προκρίθηκε ο Βλάχος Αλέξανδρος στη 3η φάση "Αρχιμήδης", που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και έχει τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων μας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό ρητορικής τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στις 5 και 6 Απριλίου 2014.
Την πρώτη θέση στους Διττούς Λόγους κατέλαβε η μαθήτρια του Β2 Μαϊστρέλη Μαρία. Επίσης διακρίθηκαν στις δέκα πρώτες θέσεις και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της αντιπροσωπείας του σχολείου μας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινό πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου μας με το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα Αττικής. Στις 28/3/2014 στο θέατρο Αλέξανδρος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος και αδελφοποίηση των δύο σχολείων. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Βύρωνα, ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Η παρουσίαση έγινε  από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα που ήρθαν από την Αθήνα και μαθητές του σχολείου μας. Τραγούδησε μουσικό σχήμα του ΓΕΛ Βύρωνα και η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου. Την εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα η γνωστή χορωδία "Θαμυριάδες".
Λεπτομέρειες για την εκδήλωση καθώς και εργασίες από το πρόγραμμα (συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, βίντεο κ.α.) θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε στις επόμενες ημέρες καθώς θα ενημερώνεται η ιστοσελίδα.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Βίντεο για τη Θεσσαλονίκη
Συνέντευξη με το Γάλλο Πρόξενο
Καλαμαρί: Βίντεο και Φωτογραφίες

Η ΝΕΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
"Τα έθιμα και τα κάλαντα των Χριστουγέννων", από τις μαθήτριες Σταματία Στάη, Ειρήνη Τζαβάρα και Αναστασία Τσούγκαρη, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.6, στις 13/12/2013.
Αυτή είναι η 10η εκπομπή του σχολείου μας, την οποία επιμελούνται και παρουσιάζουν οι μαθητές.
Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή!
Φωτογραφίες
Ακούστε τη συνέντευξη του πατέρα Χρήστου στη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας. Η συνέντευξη μεταδόθηκε ηχογραφημένη στη ραδιοφωνική εκπομπή στις 13/12/2013

ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ
Τι είναι και πως δημιουργούνται οι τυφώνες.
Επιμέλεια: Στάης Αντώνιος


Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Βίντεο για την άλωση της Πόλης. Επιμέλεια: Στάης Αντώνιος (Γεωλόγος), Μοντάζ: Χαϊδόπουλος Θαλής (Χημικός).ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ GOOGLE
Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό της Google με σκοπό τη δημιουργία λογότυπου (doodle), με θέμα: "Η Ελλάδα μου". Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Δείτε τις προτάσεις των μαθητών μας!


ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2013
Απολαύστε φωτογραφίες από τις δημιουργίες των παιδιών της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας στο μάθημα της Τεχνολογίας, που παρουσιάστηκαν στην καθιερωμένη ετήσια έκθεση.


9η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 12/4/2013 πραγματοποιήθηκε η 9η ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100 (συχνότητα 100.6), με φιλοξενούμενο τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θέμα τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.
Μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα
Η εκπομπή ηχογραφημένη


8η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 11/3/2013 πραγματοποιήθηκε η 8η ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100 (συχνότητα 100.6), το οποίο ακόμη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη δημιουργική του πρωτοβουλία να παρέχει βήμα έκφρασης σε σχολεία και μαθητές.
Την εκπομπή παρουσίασαν οι μαθητές της Γ' τάξης: Αθανασόπουλος Αλκιβιάδης, Αφεντούλης Γιώργος και Γιαννακός Κων/νος.
Δείτε φωτογραφίες από την εκπομπή


ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στα πλαίσια των καινοτόμων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το σχολείο μας, οι μαθητές σχεδίασαν μια αφίσα που αφορά τη βία στα σχολεία, η οποία θα συνοδεύσει τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν την 6η Μαρτίου 2013, επίσημη ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την αφίσα σε μεγάλο μέγεθος


ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

Στις 13 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας στον Γ1 έγινε υποδειγματική διδασκαλία Χημείας με θέμα Οξέα και Βάσεις από το σχολικό Σύμβουλο κ.Κεραμιδά που την παρακολούθησαν καθηγητές που διδάσκουν χημεία στα σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερο μέγεθος

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Α3 ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 14/5/2013
Το συνέδριο "Ερευνούμε τη γειτονιά μας, το σχολείο μας και ενεργούμε με όραμα για το μέλλον" πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την εργασία και την παρουσίαση πραγματοποίησε το τμήμα Α3 του σχολείου μας.
Βίντεο               Φωτογραφίες              Παρουσίαση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ
Στις 21/3/2013 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση για θέματα υγείας από υπευθύνους του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).
Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του κέντρου.


Ιστορία
Στο σχολείο μας διοργανώθηκε με επιτυχία Επιμορφωτικό Σεμινάριο σχετικό με την χρήση ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας) στο μάθημα της Ιστορίας από την κ. Βακαλούδη, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων την Παρασκευή 22/2/2013.

Γεωγραφία
Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 οργανώθηκε από τον σύμβουλο κ. Κεραμιδά  σε συνεργασία με το σχολείο μας επιμόρφωση για καθηγητές που διδάσκουν  στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, με θέμα τη χρήση και αξιοποίηση του προγράμματος Google Earth στο μάθημα της Γεωλογίας - Γεωγραφίας.ΗΜΕΡΙΔΑ:
Χρήση Η/Υ και ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ από τους εφήβους. ΑΣΦΑΛΗΣ  Χρήση , ΚΙΝΔΥΝΟΙ  και ΕΞΑΡΤΗΣΗ  από το  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:30 μ.μ., σε αίθουσα του σχολείου μας.

Εισηγήσεις
- 18:30 μμ- Νικόλαος Χ. Μπέκος, εκπαιδευτικός 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου
Θέμα: Παρουσίαση ευρημάτων έρευνας  HBSC/WHO (  υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών. Στην έρευνα  συμμετείχε πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.944 μαθητών εφηβικής ηλικίας (ΣΤ΄ Δημοτικού, Β΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου)
-19:00 μμ- Ναστούλας Κ. Δημήτριος, 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου
Θέμα: Βιωματική εμπειρία για τις δραστηριότητες πλοήγησης των εφήβων και ο δικτυακός τόπος http://internet-safety.sch.gr .
19:15 μμ- -Ιωάννης Π.Ασσιόγλου, καθηγητής ΕΠΑ.Λ. υπεύθυνοςπρογράμματος αγωγής υγείας το Διαδίκτυο στη ζωή μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Θέμα: Πώς μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια στον κόσμο του διαδικτύου
19:45μμ - Δρ. Βάιος Α. Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ.
   Θέμα: Η επίδραση και οι συνέπειες της εξάρτησης από τη μη ορθή χρήση του διαδικτύου
-20:00 μμ-  Συζήτηση.

7η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 19/12/2012 πραγματοποιήθηκε η 7η ραδιοφωνική εκπομπή στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100, με θέμα τα έθιμα των Χριστουγέννων.
Την εκπομπή παρουσίασαν οι μαθήτριες Αικατερίνη Ναζλίδου και Αναστασία Μηνάκη.
Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την εκπομπή...

5η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
Στις 31/10/2012 πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου μας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.
 
Βίντεο
Φωτογραφίες
Η ΣΤΑΧΟΜΑΖΩΧΤΡΑ
Μια προσέγγιση στο έργο του Παπαδιαμάντη από τους μαθητές και μαθήτριες του Α3.
Αφήγηση από τους μαθητές: Στάη Σταματία, Τσούγκαρη Αναστασία, Τζαβάρα Ειρήνη, Σαράφογλου Λευτέρη, Τουσουνίδου Σμαράγδα, Πρίνο Δημήτρη, Τερζή Μάριο και Χριστοφή Χρίστο.
Επιμέλεια κειμένων, παρουσίασης και οπτικοποίηση από τους καθηγητές: Πονίδου Στέλλα και Στάη Αντώνη.
Δείτε το βίντεο6η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100.6
 

Στις 21/11/2012 πραγματοποιήθηκε η 6η Ραδιοφωνική Εκπομπή του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 και στη συχνότητα 100.6
Την εκπομπή παρουσίασαν ο Γιώργος Μποτζακάκης και ο Θωμάς Μέλλιος. Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο μουσικός Χριστοβίτσης Άρης, δάσκαλος κιθάρας και μέλος του συγκροτήματος Balkan Colla.
   
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δείτε τα Ιστορικά Ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

Unsere Schlerzeitung

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γερμανικής γλώσσας αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση της γλώσσας όχι μόνον ως μέσο επικοινωνιακής ικανότητας, αλλά πολύ περισσότερο ως μέσο που υπηρετεί τηνΠολυπολιτισμικότητα. Το Project με τίτλο Unsere Schlerzeitung η δική μας εφημερίδα (επιλέχθηκε ομόφωνα από όλα τα παιδιά του Β4 Τμήματος,σήμερα Γ4) αναφέρεται στην προσπάθεια των μαθητών/τριών ναδημιουργήσουν ένα μαθητικό έντυπο με θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο τουςαλλά και σχετικά με την πόλη τους. Ξεκίνησε στις αρχές του 2012.
Δείτε την Εφημερίδα
Τα Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α. του 2012 είναι εδώ!
Ολοκληρώθηκε η έκδοση της μαθητικής εφημερίδας του σχολείου μας και έγινε η διανομή της στους μαθητές και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Σύντομα θα μπορείτε να την προμηθευτείτε και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα μας.
ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Οι φοιτήτριες: Χορτιατινού Στέλλα, Κακάλη Αιμιλία, Σουλαϊδοπούλου Σπυριδούλα του τμήματος Διατροφής - Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι μαθητές του σχολείου μας παρουσιάζουν τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες σε σύγκριση με άλλα παιδιά της περιοχής.
Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας
Ευχαριστούμε θερμά τις φοιτήτριες για το ενδιαφέρον τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
2/5/2012

Από ομάδα μαθητών του σχολείου μας έγινε η παρουσίαση της εργασίας "Στης Ιστορίας το διάβα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στα πλαίσια που Πολιτιστικού Προγράμματος. Υπεύθυνοι  καθηγητές: Πονίδου Στέλα, Στάης Αντώνης.
Αποσπάσματα της παρουσίασης


Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α. - Η μαθητική μας Εφημερίδα
Έδοση του 2011

4η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΜΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100
Οι μαθήτριες της Γ' Τάξης Αντιγόνη Δάντση και Βίκυ Πατίκα συνομίλησαν με τον καρδιοχειρούργο κο Μαυρομανώλη Χαρίσιο για ιατρικά θέματα, στην εκπομπή του σχολείου μας  σε συνεργασία με το FM100 (συχνότητα 100.6) στις 28/3/2012.
 
Το βίντεο της εκπομπής!


3η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ FM100

Οι μαθήτριες της Γ' Τάξης Εύα Παυλοπούλου και Χριστίνα Πανέλα συνομιλούν με τον καθηγητή Ασσιόγλου Ιωάννη για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο
Φωτογραφίες - Βίντεο
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Βίντεο με ρητά των τριών Ιεραρχών
Ομιλία του Δ/ντή κου Παπαδόπουλου Αθανάσιου


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ FM100
(συχνότητα 100.6)
Συγκροτήθηκε Δημοσιογραφική Ομάδα, που στελεχώνεται από μαθητές του σχολείου μας. Η πρώτη δραστηριότητα που θα αναλάβει είναι η παρουσίαση Ραδιοφωνικής Εκπομπής σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM100).
Δείτε το ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ στο Flicr!
3D ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Η καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα Σταυρουλάκη Γεωργία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών παρουσιάζουν 3D φωτογραφίες του σχολείου και όσων μαθητών θέλουν να φωτογραφηθούν. Διδάσκουν επίσης την τεχνική δημιουργίας τους. Μπορείτε να τις απολαύσετε με Κόκκινα - Μπλε γυαλιά.
ΤΑ "Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α." ΣΕ ΝΕΕΣ "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ"
Το φετινό τεύχος της Εφημερίδας του Σχολείου μας!
Εκτυπώθηκε με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων ΖΗΤΗ

Διαβάστε τα Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α. του 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΜΑΪΟΣ 2011
Είσοδος

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΟΜΙΞ PIXTON - Συμμετοχή στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 3-5 Μαΐου 2011
Συνέχεια της συμμετοχής μας στο Προσυνέδριο Πληροφορικής. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολονίας "ΝΟΗΣΙΣ". Συμμετείχε μικτή ομάδα από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φιλιπποπούλου Μαρία.
Βίντεο με Οδηγίες
Διαφάνειες
Κείμενο Εισήγησης
Τα Comics

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑ
Δείτε την Παρουσίαση
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - 5/4/2011

Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο Προσυνέδριο Πληροφορικής, μαζί με μια ομάδα παιδιών του 1ου Γυμνασίου Χαριλάου, και παρουσίασαν την εργασία τους, που αφορά δημιουργία Κόμιξ μέσω του δικτυακού τόπου www.pixton.com
Μπορείτε να δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση, καθώς και μια ενδεικτική συλλογή κόμιξ.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φιλιπποπούλου Μαρία
Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Από τον καθηγητή ΕΠΑΛ κ. Ασσιόγλου Ιωάννη

ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Από τον Δ/ντή κ. Παπαδόπουλο Αθανάσιο
Είσοδος
ΜΑΘΑΙΝΩ Ν' ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Βίντεο

GOOGLE EARTH
Η χρήση του στο μάθημα της Γεωλογίας - Γεωγραφίας
Από τον καθηγητή Στάη Αντώνη


ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
SlideShow

Το θεολογικό περιεχόμενο και το βαθύτερο νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων
Εργασία του Δ/ντή Κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ
Βίντεο
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Από εθελοντές της Περιβαλλοντικής Ομάδας
Βίντεο

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Επιμέλεια Κύργιος Βύρων - Βιολόγος
Βίντεο

ΠΡΟΒΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
25/11/2010 - Απολαύστε τους!
Ολόκληρο το Βίντεο ή σε τρία μέρη (1ο - 2ο - 3ο)

ΠΡΟΒΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Προετοιμασία για τη γιορτή των Χριστουγέννων
Βίντεο


Ο ΚΕΡΑΤΙΟΣ
Φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη
Από τον καθηγητή Αντώνη Στάη
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ 2010 - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Βίντεο
Διοργάνωση: Χατζηγεωργίου Πολυξένη (καθ. Οικ. Οικονομίας)
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Καλλιέργεια πρωτοζώων από σήψη ξερών φύλλων

Καλλιέργεια, Κύργιος Βύρων (Βιολόγος)
Επιμέλεια βίντεο, Χαίδόπουλος Θαλής (Χημικός)
Βίντεο
ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΗΤΩΔΗ (υψηλής ανάλυσης)

Αφίσα 1
Αφίσα 2
Αφίσα 3

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ HUBLE

Ταινία
Παρουσίαση Αστρονομίας
ΤΑ "Κ.Α.Θ.Α.Ρ.Μ.Α.Τ.Α."
Η νεώτερη έκδοση της μαθητικής εφημερίδας του σχολείου μας.
Την όλη εργασία επέβλεψαν οι καθηγήτριες Πονίδου Στέλλα και Παπαδοπούλου Βικτωρία
Η συντακτική ομάδα: Οδυσσέας Πατσιαβάς, Γιάννης Μπεγκλής, Φαίδων Βλάχος, Κων/νος Ελευθεριάδης, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Μάγδα Μπουσνάκη, Ευαγγελία Παυλοπούλου, Χριστίνα Πανέλλα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εκδόσεις ΖΗΤΗ για την σελιδοποίηση του κειμένου και την δωρεάν πολυτελή του έκδοση.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα δελφίνια και οι φάλαινες των θαλασσών μας.
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΜΑΪΟΣ 2010
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
"Η περιοχή Χαριλάου"
Παρουσίαση
Κείμενο


Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12-14/3/2010
Ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία των επισκέψεων
από τον καθηγητή Αντώνη Στάη.Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ
Μέρος 1 - Μέρος 2 - Μέρος 3 - Μέρος 4
(Ντοκυμαντέρ μεγάλης διάρκειας)
Ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Η ιστορία της περιοχής Χαριλάου, από τον καθηγητή Αντώνη Στάη. (Δείτε την εικόνα - πίνακα του Νίκου Φωτάκη - σε μεγάλο μέγεθος)

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Επιμέλεια Παπαδόπουλος Αθανάσιος - Θεολόγος (2009)
Αρχείο 1
Αρχείο 2
ΓΡΙΠΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Παρουσίαση
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τον Δ/ντή Κ. Παπαδόπουλο Αθανάσιο (2009)
Αρχείο .pdf
Ο ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Βίντεο από τον καθηγητή Αντώνη Στάη
ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(και όμως υπάρχουν...)

Φάλαινες 1
Φάλαινες 2
Φάλαινες 3
Εργασία του καθηγητή Αντώνη Στάη για λογαριασμό της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (2008-2009)
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ
ΠΙΣΚΙΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

Ο Μινωικός πολιτισμός
Οι Βαλκανικοί πόλεμοι
Πολιτικά μέτρα, Σόλωνα, Κλεισθένη, Περικλή
Οι Περσικοί πόλεμοι
Η αρχαϊκή τέχνη
Οι εικαστικές τέχνες στη νεώτερη Ελλάδα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ
Υπολογισμοί πυκνότητας
Ο νόμος του Coulomb
Αν στο παράθυρο που θα ανοίξει για την "αποθήκευση ως" οι επεκτάσεις αρχείων είναι .zip μετονομάστετε σε .jar
Για να λειτουργήσουν τα προγράμματα πρέπει να έχετε στον υπολογιστή σας εγκατεστημένη την Java. (Αναζητήστε στο Google το JRE, ή Java Runtime Enviroment).
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δείτε τις φωτογραφίες