Αγιασμός

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2023-24. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:00. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.
Στην συνέχεια οι μαθητές/τριες θα κατανεμηθούν στις τάξεις και σε τμήματα, θα παραλάβουν τα βιβλία τους καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για τις επόμενες ημέρες. Μετά το πέρας της διαδικασίας οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο.
Το σχολείο θα έχει ετοιμάσει τα βιβλία του κάθε μαθητή/τριας σε ξεχωριστές πλαστικές τσάντες για την διευκόλυνση τους όμως, καθότι τα βιβλία είναι πολλά, θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τις σχολικές τους τσάντες.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
ΦΡΑΓΚΑΤΖΗΣ  ΚΩΝΣΤΝΑΤΙΝΟΣ
ΤΕΧΝ. ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο

Πρόσκληση σε διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) με τίτλο «H Μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο»
Προσκαλούμε τους/τις ενδιαφερόμενους/νες γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, Α΄ τάξης ΓΕ.Λ. και Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 17:00.
Τίτλος της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης είναι «H Μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο» και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη διεύθυνση www.webtv.kmaked.eu και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι YouTube της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής
Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Θωμάς Μπαχαράκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΕΠ-Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 2023

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση

Την Παρασκευή 13/01/2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας από αξιωματικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τους κινδύνους της μη ορθής χρήσης του διαδικτύου. Το σχολείο μας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Αστυνομία που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του για την οργάνωση αυτής της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων προσπαθεί να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους γονείς και το Σχολείο. Ασχολείται με διάφορα θέματα, όπως με προβλήματα δημόσιας υγείας, ασφάλειας και κοινωνικής ευαισθησίας (π.χ. περιφρούρησης των σχολείων, καλλωπισμού των σχολικών κτηρίων κ.ά.) και οργανώνει εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την ποιότητα της σχολικής και τοπικής ζωής. Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό έργο ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη των εκπαιδευτικών. Τα θέματα, όμως, της συνεργασίας γονέων μεταξύ τους, των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων και το γενικότερο κλίμα στον σχολικό χώρο επηρεάζονται από την καλή συνεργασία των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ

Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πρόεδρος Στεργίου Μαρία 6946420839
Αντιπρόεδρος Βρανά Άννα – Μαρία 6977350544
Γ.Γραμματέας Δημάκη Μαρία 6974419237
Ταμίας Κλάψα Αικατερίνη 6943596949
Κοσμήτορας Δελήρογλου Ελευθερία 6934296999
Μέλος Σαραπτσής Κων/νος 6933331502
Μέλος Ρούσσου Μαρία 6932299100

 

Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων & Μέλη του συλλόγου

 

Σκουλούδη Αγγελική       6937122009
Σαραπτσής Κωνσταντίνος       6933331502
Παπαδοπούλου Χριστίνα        6946383133

 

Εκπρόσωποι για το Σχολικό Συμβούλιο

 

Στεργίου Μάρα       6946420839
Σαραπτσής Κωνσταντίνος       6933331502

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: syllogos2ogymnasio@gmail.com

Facebook:  https://www.facebook.com/groups/3204630226431828

 

 

Χρήσιμες διευθύνσεις

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

http://www.asgme.gr/

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

https://omegokmak.blogspot.com/

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Ε’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

https://enosigoneon5thess.blogspot.com/?fbclid=IwAR2RfnIMvG4kLfa_ofTWdx_klbOhDhTeswM62bh1qiwHlwIFiiZyc10VBAU

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρόσφατα τοποθέτησε και στο σχολείο μας την Σχολική Ψυχολόγο κ. Ντάνη Κυριακή, η οποία όμως επειδή πηγαίνει και σε άλλα τέσσερα (4) σχολεία, στους δικούς μας μαθητές ή και σε γονείς θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της μόνο κάθε Παρασκευή. Παρακάτω ακολουθούν η Ενημερωτική Επιστολή της ιδίας και η σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που οφείλει να εκτυπώσει, υπογράψει και αποστείλει στο σχολείο κάθε γονέας που επιθυμεί το παιδί του να συναντηθεί με την Ψυχολόγο.

Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Μαθηματικών «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου, σας γνωστοποιούμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ διοργανώνει το νέο πρωτότυπο  Διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» 

για μαθητές  Β΄-Γ’-Δ΄-Ε’- ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

&

Α’ -Β΄-Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα