Διαχείριση σταδιοδρομίας με τα εργαλεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακή ενημέρωση Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) με τίτλο «Διαχείριση σταδιοδρομίας με τα εργαλεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.»

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρες 15:00-16:30.

     Δείτε την αφίσα εδώ  και το πρόγραμμα εδώ

Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. «Μέσω της θέσπισης του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού», αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Το σχολείο μας τίμησε αυτή τη σημαντική ημέρα με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες είχαν στόχο να προβάλουν την αξία της γλωσσικής παιδείας και να αναδείξουν τη διαχρονικότητα, τον πλούτο και την εκφραστική δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας.

Εβδομάδα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.),   η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών δράσεων, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε μαθητές/τριες Γ’ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, αποφοίτους, καθώς και στους γονείς / κηδεμόνες τους.

Πρόγραμμα διαδικτυακών ενημερωτικών δράσεων


Δευτέρα 19/02/2024 :  « Η Μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο » Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Τετάρτη 21/02/24 :  « Παρουσίαση ΕΠΑ.Λ. Τομείς και ειδικότητες » Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Παρασκευή  23/02/2024  « Επιλογές μετά τη Γ’ ΕΠΑ.Λ. »
Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Η αφίσα της εκδήλωσης εδώ

Οι ενημερώσεις της Δευτέρας 19 και της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου θα μεταδοθούν ζωντανά από τo κανάλι www.webtv.kmaked.eu,  ενώ κατά τη διάρκειά τους θα μπορούν να τίθενται ερωτήσεις στο κανάλι YouTube  Δράσεις ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Στη συνέχεια οι παρουσιάσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι YouTube «Δράσεις ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας».

Θρησκευτικά για το έτος 2023-2024

Δράση: «Ερευνάτε τας Γραφάς» Τάξη: Α Γυμνασίου
Μάθημα: Θρησκευτικά Καθηγήτρια: Βράνα Τριανταφυλλιά

Στην Α τάξη του Γυμνασίου οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε γνωριμία με την Αγία Γραφή. Ανακαλύπτουν τον ποιητικό λόγο των θεόπνευστων συγγραφέων, την συμβολική γλώσσα, την γλώσσα συγγραφής των βιβλίων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, την μετάφραση των Εβδομήκοντα (των βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης στην Ελληνιστική), τα υλικά γραφής.

Με ιδιαίτερο ζήλο, ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση, τα παιδιά έκαναν έρευνα, ετοίμασαν παρουσιάσεις και έφτιαξαν τους δικούς τους παπύρους. Εργάστηκαν ατομικά και ομαδικά, ανακάλυψαν τη γνώση καλλιεργώντας δεξιότητες και υιοθετώντας αξίες. Με περισσή περηφάνια σας παρουσιάζουμε έργα τους.