28 Φεβρουαρίου 2024, ένας χρόνος μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τέμπη.

28 Φεβρουαρίου 2024, ένας χρόνος μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τέμπη.

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου συγκλονισμένη από το οδυνηρό γεγονός, ανέπτυξε μία δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/ριών του σχολείου για το σιδηροδρομικό ατύχημα πριν ένα χρόνο.

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε ως έκφραση συμ-πάθειας προς τους συγγενείς των νεκρών από όλη την σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές/ριες, σύλλογος γονέων).

Από νωρίς το 15μελές δημιούργησε ένα πανό όπου έγραψε πάνω του την φράση «Μας αφορά όλους». Την 5η ώρα όλο το σχολείο παρατάχτηκε στην αυλή, 57 παιδιά σχηματίσανε τον αριθμό 57 με τα σώματά τους. Ο κάθε μαθητής/ρια κρατούσε από ένα άσπρο μπαλόνι που συμβόλιζε τους νεκρούς του δυστυχήματος.  Όλα τα παιδιά ταυτόχρονα αφήσανε τα μπαλόνια ελεύθερα και εκείνα ανέβηκαν στον ουρανό, σαν προσευχή για τις ψυχές που εκείνο το βράδυ φύγαν στον ουρανό για πάντα.

Επίσης, με τσάντες στο δάπεδο σχηματίσανε την φράση «Δεν ξεχνώ» για να δηλώσουν ότι αφενός οι νεκροί δεν θα ξεχαστούν αφετέρου δε, ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι αντίστοιχες ενέργειες από την πολιτεία ώστε να μην επαναληφθεί ξανά ένα τέτοιο γεγονός στην χώρα μας.
Αιωνία η μνήμη.

 

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Την Δευτέρα 20/3/2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση μαθητών του σχολείου μας από ψυχολόγο του “Χαμόγελου του Παιδιού” σχετικά με τα προβλήματα του δημιουργεί στη σχολική κοινότητα ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών. Ο ψυχολόγος κ. Σωζόπουλος είχε   μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές μας σχετικά με τις αιτίες που δημιουργούν το συγκεκριμένο  πρόβλημα αλλά και τρόπους αντιμετώπισής του. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Χαμόγελου του Παιδιού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου μας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του σχολείου ευχόμαστε…

…σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, 

Χρόνια Πολλά!!! 

Χρόνια Ευλογημένα….

Χρόνια φωτισμένα….

Χρόνια Αγιασμένα… για να ζούμε διαρκώς την Επιφάνεια του Κυρίου μας!!! 

Ευχόμαστε οι φετινές γιορτές να  παρέχουν στον καθένα μας την ευκαιρία να στοχαστεί και να φωτιστεί με όσα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο αισιόδοξη και πιο φωτεινή!!!!     

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Ευχών (e-Christmas Wishing Tree) για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, θέλοντας να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας και ευαισθητοποίησης, δημιούργησαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Ευχών (e-Christmas Wishing Tree).

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του σχολείου ευχόμαστε…

οι Τρεις άγιοι Ιεράρχες 

…σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους να δίνουν την ευχή τους και εις τον κόσμον όλον τη φώτισή τους…. 

Χρόνια Πολλά!!! 

Χρόνια Ευλογημένα….

Χρόνια φωτισμένα….

Διαβάστε περισσότερα