Λειτουργία Βιβλιοθήκιης

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο της οργανωμένης μας δράσης ως σχολείο να βοηθήσουμε τα έφηβα παιδιά σας και μαθητές μας να αγαπήσουν το βιβλίο και να ενισχύσουμε την ιδέα της φιλαναγνωσίας, ξεκίνησε από την Τρίτη 19/3 τη λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης. Τα παιδιά θα μπορούν να δανείζονται βιβλία κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στο 2ο, 3ο και 4ο διάλειμμα.

Εκτός από τον φυσικό χώρο της βιβλιοθήκης, θα μπορούν να αναζητούν τα βιβλία και μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της σχολικής μας βιβλιοθήκης στον υπερσύνδεσμο:   http://lib2gymxarilaou.mysch.gr/.

Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου

Σχολικός Κανονισμός Έτους 2023-2024

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε για τον εγκεκριμένο και επικαιροποιημένο σχολικό κανονισμό του Σχολικού Έτους 2023-2024.
Για να τον διαβάσετε πατήστε εδώ .

Λειτουργία Ομίλων

Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι το τρέχον σχολικό έτος θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας όμιλοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών κάθε Τρίτη 14.00-15.30 .
Για να δείτε αναλυτικά τους ομίλους πατήστε εδώ

Νερό – Διαθεματική και Διατμηματική Εργασία

ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ, ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Βικτωρία Παπαδοπούλου Φιλόλογος, Ενδοσχολική Συντονίστρια Γνωστικού πεδίου ΠΕ02
Στεργιανή Χαχόλα, Χημικός, Ενδοσχολική Συντονίστρια Γνωστικού πεδίου ΠΕ04
Στο βίντεο παρουσιάζεται περιληπτικά η Διαθεματική – Διατμηματική εργασία με θέμα: “το νερό στη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ποίηση, την ιστορία, την τέχνη, Χημεία, τη Βιολογία”. Η εργασία υλοποιήθηκε από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους δραστηριότητες είναι η “πολυσημία” του νερού και το πλήθος των εκφάνσεων του. Το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο και για τους ζωντανούς οργανισμούς. Ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας καθορίστηκε από την αναζήτηση και την κατάκτηση του νερού, ενώ οι μεγάλοι πολιτισμοί γεννήθηκαν πλάι του. Η μελέτη των ξεχωριστών πτυχών του νερού, οδηγεί στην κατανόηση και στην ολική κατάκτηση της γνώσης της έννοιας του νερού. Το νερό, μπορεί να αποτελέσει τον συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στη διδασκαλία των κλάδων των Φυσικών και των Θεωρητικών Επιστημών, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των διαφορετικών ειδικοτήτων.
Το νερό στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στη μυθολογία, στη γλώσσα, στην τέχνη αλλά και η μελέτη των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του, ο τρόπος υδροδότησης των πόλεων (συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης ), οι διαδικασίες καθαρισμού του φυσικού νερού ώστε να γίνει πόσιμο και η αναγκαιότητα της ορθής διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων είναι μερικές από τις δραστηριότητες που περιέχονται στην εργασία αυτή.

Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής

Ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής συμβουλεύει, καθοδηγεί και ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σε θέματα παιδαγωγικής αντιμετώπισης ζητημάτων σε τομείς που απασχολούν το σχολείο  και παράλληλα συμβάλλει στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους μαθητές ευθύνης του, τον σύλλογο διδασκόντων και λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως επίσης τους γονείς και κηδεμόνες. Ενεργεί όποτε αυτό του ζητηθεί, αλλά και με δική του πρωτοβουλία, εφόσον υποπέσει στην αντίληψή του κατάσταση, η οποία χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Στο Σχολείο μας  Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής  είναι οι καθηγήτριες:

  1. Γεωργαντέλη Περσεφόνη Φιλόλογος για την Β΄τάξη και
    την Γ΄τάξη
  2. Γκουγκούση Αναστασία Μαθηματικός για την Α΄τάξη