ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2021-2022

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι agiasmos_0.jpg

Επιστολή του Διευθυντή του σχολείου προς τους γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, η Διεύθυνση, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του σχολείου σας ευχόμαστε μια ΚΑΛΗ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ και ΑΣΦΑΛΗ σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή, αισιοδοξία και καλή μεταξύ μας συνεργασία επ ωφελεία των παιδιών σας. Ιδιαιτέρως καλωσορίζουμε τους νεοεισερχόμενους μαθητές της Α΄τάξης.

Και η φετινή σχολική χρονιά δυστυχώς ξεκινάει εν μέσω της επιδημιολογικής κρίσης, όπως άλλωστε και η περσινή χρονιά-πολύ κουραστική για όλους-, η εμπειρία της οποίας θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για την τρέχουσα. Τις φετινές οδηγίες και άλλες πρακτικές συμβουλές – αποφάσεις του Συλλόγου των Καθηγητών- σχετικά με τα μέτρα προστασίας και αποστάσεων, τους γενικούς κανόνες υγιεινής και τη σωστή χρήση της μάσκας θα τις υπενθυμίσουμε στα παιδιά και βέβαια κάθε νέα σχετική εγκύκλιο και άλλες ανακοινώσεις θα τις αναρτούμε στην Ιστοσελίδα του σχολείου.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ  –     

Ο Α Γ Ι Α Σ Μ Ο Σ , τη Δευτέρα, 13-9-2021 και ώρα 10:00 π.μ.  :

1). Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί στην είσοδο του κτηρίου παρόντων μόνο των μελών της Διεύθυνσης, μικρού αριθμού καθηγητών και ενός μαθητή από κάθε τμήμα, υποχρεωτικά όλοι με μάσκες. Στη συνέχεια ο ιερέας, θα περάσει για να αγιάσει όλους τους μαθητές και τους καθηγητές που θα βρίσκονται μέσα στα τμήματά τους.

2). ΠΡΟΣΟΧΗ : Τη Δευτέρα, κάθε μαθητής, πρέπει να φέρει μαζί του και να επιδείξει στον καθηγητή του τμήματός του : πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τέστ. Υπόψη ότι αυτό το (σελφ) τεστ στη συνέχεια θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο και θα επιδεικνύεται στον καθηγητή του τμήματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

3). Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (13-9-2021) οι μαθητές των τάξεων Β΄ και Γ΄ θα προσέλθουν στο σχολείο –υποχρεωτικά με μάσκα και με ένα από τα ανωτέρω πιστοποιητικά- στις 09:00 πμ. και τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις (1-1,5 μ.) θα εισέλθουν απευθείας στις νέες αίθουσές τους, οι μαθητές της Β΄τάξης στο Ισόγειο και της Γ΄τάξης στο 1ο όροφο. Oι μαθητές της Α΄τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30, αλλά θα συγκεντρωθούν στην αυλή για 15 λεπτά γνωριμίας και μετά θα εισέλθουν στις αίθουσες του 2ου ορόφου.

4). Οι μαθητές πριν και λίγο μετά τον Αγιασμό θα παραμείνουν στις αίθουσές τους για ενημέρωση σχετικά με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα πάρουν το εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και στο τέλος τα βιβλία που οι καθηγητές τοποθέτησαν σε νάιλον σακούλες. Πιθανή ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο, τη Δευτέρα, μεταξύ 11-11:30. Από την επόμενη ημέρα η ώρα έναρξης των μαθημάτων είναι στις 08:20 πμ.

5). Οι γονείς της Α΄ Γυμνασίου, που πρέπει να προσκομίσουν άμεσα την Υ.Δήλωση Κηδεμονίας καθώς το Ατομικό Δελτίο Υγείας των παιδιών τους μέχρι 25 Σεπτεμβρίου (βλ. Ιστοσελίδα σχολείου), θα αναμένουν ηλεκτρονική πρόσκληση από το Διευθυντή του σχολείου για το πότε και πώς της πρώτης συνάντησής μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Την ημέρα του Αγιασμού, δυστυχώς, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο. Όσοι γονείς επιθυμούν, δύνανται να παραβρεθούν έξω από την αυλή (αλάνα), ώστε μετά τον αγιασμό να βοηθήσουν τα παιδιά τους που θα βγαίνουν με τις βαριές νάιλον σακούλες, προπάντων μάλιστα της Α΄τάξης που εφέτος έχουν πάρα πολλά βιβλία. Υπόψη ότι για οποιαδήποτε επίσκεψη γονέα ή κηδεμόνα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία.

Εκ μέρους όλων των καθηγητών σας εύχομαι και πάλι ΚΑΛΗ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής του σχολείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.