«Εκστρατείας ΑΓΑΠΗΣ» για τα παιδιά της Εξωτερικής Ιεραποστολής (13-20 Δεκεμβρίου 2021)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ 

Θέμα : Κοινή απόφαση Καθηγητών και μαθητών για τη διοργάνωση στο σχολείο «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» για τα φτωχά και δυστυχισμένα παιδιά της Ελλάδας, της Αφρικής και γενικά των χωρών της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, με χαρά σας ανακοινώνουμε την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου των Καθηγητών του σχολείου να πραγματοποιήσει για μία εβδομάδα «Εκστρατεία ΑΓΑΠΗΣ» υπέρ των πολύπαθων παιδιών της Ελλάδας, της Αφρικής και γενικά της Εξωτερικής Ιεραποστολής, μια ιδέα και επιθυμία πολλών μαθητών της Γ΄ τάξης που προέκυψε στα πλαίσια του σχετικού κεφαλαίου στο μάθημα των Θρησκευτικών. Πρόκειται για  φιλανθρωπική δράση εν όψει και των αγίων εορτών των Χριστουγέννων και σε πείσμα των δυσμενών λόγω της επιδημιολογικής κρίσης συνθηκών, στην οποία σας θερμοπαρακαλούμε να συμβάλλετε όλοι οι γονείς και κηδεμόνες, όπως άλλωστε και όλοι οι συνάδελφοι καθηγητές. Στόχος της «Εκστρατείας ΑΓΑΠΗΣ» αυτής είναι να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα γίνεται : παιδικά ρουχαλάκια, παπούτσια, παντοφλάκια, έστω μεταχειρισμένα αλλά εννοείται καθαροπλυμένα, διάφορα παιχνίδια σε καλή κατάσταση που δεν χρησιμοποιούν τα παιδιά σας και βρίσκονται στις ντουλάπες ή στα συρτάρια, καθώς και μεταχειρισμένα ποδηλατάκια. Επίσης άκρως αναγκαία για τα πεινασμένα παιδιά είναι και συγκεκριμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας,  όπως : όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες και κυρίως Γάλα Εβαπορέ, μπισκότα και καραμέλες, για τις οποίες ξετρελλαίνονται από τη χαρά τους τα παιδιά της Αφρικής, τα παιδιά του ίδιου Θεού !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Πότε και πως μπορείτε να φέρετε τις σακούλες ή κούτες με τα προϊόντα της Αγάπης σας :

Η συγκέντρωση των προϊόντων ξεκίνησε από Δευτέρα, 13-12-2021 και θα διαρκέσει μέχρι και την άλλη Δευτέρα, 20-12-2021. Μπορείτε να έρχεστε καθημερινά στο σχολείο κατά τις ώρες 8:30 πμ -1:30 μμ, με μάσκες και τηρώντας αποστάσεις, σε περίπτωση που συγχρωτισμού και θα αφήνετε μόνοι σας τα πράγματά σας στην πρώτη αίθουσα του ισογείου (Γ1) υπό την επίβλεψη της καθαρίστριας (κ.Τασούλα) και των μελών της Διεύθυνσης του σχολείου. Όσοι γονείς εργάζεστε και επιθυμείτε να φέρετε τρόφιμα ή ρούχα, μπορείτε να τα φέρετε, πάλι με τον ίδιο τρόπο, το απόγευμα της Τετάρτης (16-12-20) και ώρα 6:00 -8:00 μμ, στο σχολείο. Όλα αυτά που θα συγκεντρωθούν θα τα στείλουμε στην Αδελφότητα της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί δεκάδες εθελοντές πακετάρουν σε τεράστια αποθήκη τους που βρίσκεται στο Φίλυρο. Υπόψη η δραστήρια Αδελφότης Εξωτερικής Ιεραποστολής της Θεσσαλονίκης (Μακένζι Κίνγκ 6, τηλ.2310-279910) ανά 2 μήνες πακετάρει και στέλνει στην Αφρική και σε όλον τον κόσμο (χριστιανούς και μη) εκατοντάδες τόνους τροφίμων και ρουχισμού (τον προηγούμενο μήνα έστειλε 3 κοντέινερ των 25 τόνων το καθένα. (Βλ. και Ιστοσελίδα του σχολείου)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας : Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας περιμένουμε από Δευτέρα. Μην ξεχνάτε ότι τέτοια «μαθήματα» κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης είναι πολύ παιδαγωγικά και «ψυχοθεραπευτικά» για μικρούς και μεγάλους, προπάντων για τους μαθητές που θα θυμούνται για χρόνια και όσο μεγαλώνουν θα επαναλαμβάνουν στη ζωή τους παρόμοιες θεάρεστες ανθρωπιστικές δράσεις. Άλλωστε ένας γέροντας του αγίου Όρους είχε πει : «όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις όμως γεμίζει η ψυχή σου…»! 

Εκ μέρους όλων των καθηγητών, σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και είθε το Ανέσπερο Φως της Γέννησης του Θεανθρώπου να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να χαρίσει σε όλον τον κόσμο Ειρήνη, Αγάπη και πρωτίστως την πολυπόθητη υγεία ώστε να ξεπεραστεί γρήγορα ο πρωτόγνωρος «εφιάλτης» που βιώνει όλη η ανθρωπότητα.

Με εκτίμηση ο Διευθυντής του σχολείου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την 5λεπτη συνέντευξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β΄ στο CNN Greece.

Τα σχόλια είναι κλειστά.