28 Φεβρουαρίου 2024, ένας χρόνος μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τέμπη.

28 Φεβρουαρίου 2024, ένας χρόνος μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τέμπη.

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου συγκλονισμένη από το οδυνηρό γεγονός, ανέπτυξε μία δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/ριών του σχολείου για το σιδηροδρομικό ατύχημα πριν ένα χρόνο.

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε ως έκφραση συμ-πάθειας προς τους συγγενείς των νεκρών από όλη την σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές/ριες, σύλλογος γονέων).

Από νωρίς το 15μελές δημιούργησε ένα πανό όπου έγραψε πάνω του την φράση «Μας αφορά όλους». Την 5η ώρα όλο το σχολείο παρατάχτηκε στην αυλή, 57 παιδιά σχηματίσανε τον αριθμό 57 με τα σώματά τους. Ο κάθε μαθητής/ρια κρατούσε από ένα άσπρο μπαλόνι που συμβόλιζε τους νεκρούς του δυστυχήματος.  Όλα τα παιδιά ταυτόχρονα αφήσανε τα μπαλόνια ελεύθερα και εκείνα ανέβηκαν στον ουρανό, σαν προσευχή για τις ψυχές που εκείνο το βράδυ φύγαν στον ουρανό για πάντα.

Επίσης, με τσάντες στο δάπεδο σχηματίσανε την φράση «Δεν ξεχνώ» για να δηλώσουν ότι αφενός οι νεκροί δεν θα ξεχαστούν αφετέρου δε, ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι αντίστοιχες ενέργειες από την πολιτεία ώστε να μην επαναληφθεί ξανά ένα τέτοιο γεγονός στην χώρα μας.
Αιωνία η μνήμη.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.