Ένα διασχολικό παιχνίδι γνώσεων

Ένα διασχολικό παιχνίδι γνώσεων

Την Τετάρτη στις 22/05 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας διασχολική δράση με τίτλο ‘Διασχολικός διαγωνισμός γνώσεων:ένα παιχνίδι αδελφοποίησης με το 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας’.

Ουσιαστικά, δέκα παιδιά της Γ’ τάξης από το ένα σχολείο και δέκα παιδιά από το Γ3 του σχολείου μας έπαιξαν ένα παιχνίδι γνώσεων με θεατές παιδιά από την τάξη τους. Διαγωνίστηκαν σε 11 μαθήματα, στα αρχαία, χημεία, φυσική, βιολογία, αγγλικά, γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, ΚΠΑ, μαθηματικά και πληροφορική. Η κάθε ομάδα έπρεπε να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις από το κάθε μάθημα μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα μετά από σύσκεψη μεταξύ τους. Αν δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε μια απάντηση, είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν τη βοήθεια του κοινού (για κάθε μάθημα μια φορά). Κάθε φορά που μια ομάδα απαντούσε σωστά έπαιρνε έναν πόντο. Αν έδιναν λάθος απάντηση, είχε δικαίωμα η άλλη ομάδα να απαντήσει στον μισό χρόνο.

Η όλη δράση διήρκησε δυόμιση διδακτικές ώρες. Στην τάξη του Γ3 παρευρίσκονταν καθηγητές που δίδασκαν τα συγκεκριμένα μαθήματα, για να ελέγχουν την ορθότητα των απαντήσεων. Έτσι, μας βοήθησαν πολύ με την παρουσία τους η κα. Κωνσταντινίδου, η κα Χρόνη, ο κ. Μπουρλέτσικας, η κα Διαμάντη, η κα Μαλίτη, η κα Γιάντσου και η κα Καλαιτζίδου. Οι καθηγητές αυτοί είχαν επίσης σχεδιάσει τις ερωτήσεις για τα μαθήματά τους.

Στο τέλος της δράσης ανακηρύχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού και δόθηκαν βεβαιώσεις επιτυχούς συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και των δύο σχολείων. Όλα τα παιδιά κεράστηκαν επίσης σπιτικά γλυκάκια και έπειτα έπαιξαν βόλλευ, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο βήμα αδελφοποίησης των δυο σχολείων.

Εννοείται ότι σκοπός της δράσης αυτής δεν ήταν να κερδίσουμε, αλλά να περάσουμε όμορφα διασχολικά και να αντιληφθούν τα παιδιά ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν κι ότι η γνώση μπορεί να είναι και διασκεδαστική. Ο ενθουσιασμός των παιδιών και από τα δύο σχολεία και η επιθυμία ανανέωσης του ραντεβού τους ήταν η έμπρακτη απόδειξη.

Η υπεύθυνη της δράσης

Συμέλα-Μαρία Καλαϊτζίδου (ΠΕ06)

Υποδιευθύντρια 2ου Γυμνασίου Χαριλάου

Τα σχόλια είναι κλειστά.