Φυτεύω το “Δέντρο της τάξης μου”

Τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας έγινε προσπάθεια να ανανεωθεί το φυτικό υλικό της αυλής. Έτσι, από νωρίς την Άνοιξη αγοράστηκαν, με έξοδα και βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, μεγάλα σε ηλικία δέντρα ύψους 3-4 μέτρων και τα οποία φυτεύτηκαν από τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Σκοπός της δράσης ήταν αφενός η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης αφετέρου δε της εμπλοκής των μαθητών/ριών στην ζωή και λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα, όλα τα τμήματα της Γ’ τάξης, αργότερα και δύο της Β’, ανέλαβαν την φύτευση και φροντίδα από ένα μεγάλο δέντρο στην αυλή του σχολείου. Το Γ1 και το Γ3 φύτεψαν από έναν Ψευδοπλάτανο, το Γ2 μία καλλωπιστική Δαμασκηνιά και το Γ4 μία Φλαμουριά.

Η ανάπτυξη μια ισχυρής και συνειδητής σχέσης των μαθητών/ριών με το σχολείο είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς της παιδείας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Στους μαθητές/ριες της Γ’ τάξης αναπτύχθηκαν ισχυρά βιώματα που θα τους ακολουθούν σε όλη τους την ζωή. Η φύτευση του «Δέντρου της Τάξης» τους θα αποτελέσει αφορμή ώστε να επανέρχονται στην μνήμη τους τα όμορφα σχολικά τους χρόνια. Τα δέντρα θα αποτελέσουν ταυτόχρονα μία προσωπική αλλά και μία ομαδική ανάμνηση. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι μαθητές ανέλαβαν εξολοκλήρου την φύτευση αλλά και την φροντίδα των δέντρων. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν φέρουν την ταμπέλα των τμημάτων που τα φύτεψαν και οι μαθητές/ριες θα θυμούνται για πάντα την προσφορά τους στις επόμενες γενιές του σχολείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.