ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας της Β΄ τάξης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκτός από την εκδρομή στο CERN της Ελβετίας, που αυτές τις ημέρες ετοιμάζουμε το Πρόγραμμα και την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο για προσφορές από ταξιδιωτικό γραφεία υπόψη ότι η λίστα των μαθητών γι αυτήν την εκδρομή έκλεισε από τον Ιούνιο), εφέτος συμμετέχουμε και στο 1ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη (12-13 Μαρτίου 2020).

Επειδή το θέμα που επιλέξαμε για τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο αφορά τον Πολιτισμό και την Τέχνη του Βυζαντίου και επειδή το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας στο Γυμνάσιο διδάσκεται μόνο στη Β΄ τάξη, αποφασίσαμε να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμά μας και στο ταξίδι για το συνέδριο–αρχικά- μόνο μαθητές της Β΄ Γυμνασίου.
Το θέμα μας ήδη αρχίσαμε και το επεξεργαζόμαστε, ώστε να έχουμε καλή παρουσία στο Μαθ. Συνεδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Θέλουμε όμως να προετοιμαστούμε και για το ταξίδι. Μάλιστα μας ζητήθηκε, άμεσα να έχουμε τις πρώτες ενυπόγραφες Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής από τους γονείς των μαθητών που θα ταξιδέψουν στην Κων/λη. Η εκπ/κή αυτή εκδρομή θα γίνει από 11 έως 14 Μαρτίου 2020 και μάλλον οδικώς και όχι αεροπορικώς, διότι αφενός δεν βολεύουν καθόλου οι ώρες πτήσης της Turkishairlines (αναχώρηση αργά το βράδυ, άρα χάνεται η ημέρα και το ίδιο επιστροφή πρωί), αφετέρου το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων με την Aegean –μέσω Αθηνών- είναι απλησίαστα (όλο το πακέτο ξεπερνάει τα 650 Ε, ανά μαθητή). Όμως, με μια πρώτη εκτίμηση, η 4ήμερη εκδρομή οδικώς με ένα πακέτο που περιλαμβάνει το κόστος του λεωφορείου για τη διαδρομή και τις εκεί μετακινήσεις στην αγιά Σοφιά, στο Πατριαρχείο, Τοπ Καπί, Ντολμά Μπαξέ και σε άλλα αξιοθέτα Μουσεία της Πόλης, επίσης την Κρουαζιέρα στο Βόσπορο (Πριγκηπόνησα), τις 3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 4****με πρωινό, δεν φαίνεται να ξεπερνάει τα 250-300 Ε ανά μαθητή, αλλά για αριθμό μαθητών όχι μικρότερο των 40. Στην τιμή αυτή βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται τα ατομικά έξοδα –ψώνια- του κάθε μαθητή, το μεσημεριανό και βραδινό φαγητό και τα εισιτήρια στα Μουσεία. Εάν λοιπόν επιθυμείτε το παιδί σας να λάβει μέρος στο εν λόγω Μαθητικό Συνέδριο και στην 4ήμερη εκπ/κή εκδρομή στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα (11-14 Μαρτίου 2020), με κόστος εκδρομής περίπου 250-300Ε, παρακαλώ υπογράψτε την παρακάτω Υπ. Δήλωση και στείλτε την άμεσα, το αργότερο μέχρι Παρασκευή, 22-11-2019.
Με εκτίμηση ο Διευθυντής του σχολείου

Τα σχόλια είναι κλειστά.