Εβδομάδα Προγραμματισμού

Code Week
8 – 23 Οκτωβρίου 2022
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Στο 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου, θα διοργανωθεί δραστηριότητα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, με τη μορφή εκπαιδευτικού παιχνιδιού, από την καθηγήτρια Χημείας κα. Χαχόλα Στεργιανή . Συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή θα είναι οι εκπαιδευτικοί :
Κα. Χρόνη ‘Eφη ΠΕ0401 ,
Κα. Σταυρουλάκη Γεωργία ΠΕ08 ,
Κ. Παστιάδης Γεώργιος, ΠΕ 86
Κα Γιάντσιου Μαρία ΠΕ 86
Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία κώδικα χωρίς χρήση υπολογιστή και η εφαρμογή του στη θεματική ενότητα της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου, Οξέα, Βάσεις, Άλατα, Εξουδετέρωση.
Οι εκπαιδευτικοί στόχοι είναι :
η απόκτηση γνώσεων με διασκεδαστικό τρόπο, η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας , η διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στα μαθήματα των θετικών επιστημών, τον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη, η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας .
Η δράση θα διαρκέσει από 17/10/2022 μέχρι 21/10/2022.
Στις 21/10 /2022 ημέρα Παρασκευή , οι μαθητές της  Γ΄ τάξης, που συμμετείχαν στην προετοιμασία του υλικού, θα παίξουν κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων ωρών και κάθε τμήμα θα αναδείξει ένα νικητή .

Τα σχόλια είναι κλειστά.