Ημέρα Σταδιοδρομίας

Στο  πλαίσιο της “Ημέρας Σταδιοδρομίας” διοργανώθηκε στο σχολείο μας,  ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν 102 μαθητές / τριες της Γ΄ τάξης. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  κ. Κωνσταντίνος Τσαπουρνάς, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα Σχολεία ευθύνης της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης .

Η επιλογή του επαγγέλματος είναι μια πολύπτυχη διαδικασία που απασχολεί τα παιδιά από μικρή ηλικία και πρέπει να γίνει με προσοχή και ορθολογικότητα.

Καθώς οι μαθητές φτάνουν στον πρώτο σταθμό σταδιοδρομίας τους, όπου καλούνται να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν το Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιλογές που προσφέρουν οι δύο τύποι Λυκείου τόσο για τη συνέχιση των σπουδών στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όσο και στην άμεση αναζήτηση εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις, που  μπορεί να τα βοηθήσουν να καθορίσουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν, για να επιτύχουν τους στόχους τους,  ανάλογα πάντα με τα ενδιαφέροντα , τα ταλέντα ή τις δυνατότητές τους. Κάποια από αυτά είναι για παράδειγμα, η επιλογή Ομάδας προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο, η επιλογή Τομέα ή Ειδικότητας στο ΕΠΑ.Λ., η επιλογή αργότερα κολεγίου ή Πανεπιστημίου και η αναζήτηση εργασίας στον επιθυμητό τομέα.

Επειδή λοιπόν “καλές επιλογές” είναι αυτές που μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δυνατότητές μας, αυτές που στο μέλλον θα μας γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση, ευχόμαστε η εκδήλωση αυτή να βοηθήσει τους μαθητές μας στη σταδιοδρομική τους αναζήτηση.

Υπεύθ.Διοργάνωσης:

Ομάδα αξιολόγησης  του Δείκτη “Ομαλή Μετάβαση στην επόμενη Βαθμίδα”

Στεργιανή Χαχόλα, Χημικός, Συντονίστρια της Δράσης

Χρόνη Ευτυχία, Φυσικός

Σταυρουλάκη Γεωργία, Καλλιτεχνικών (Εργαστήρια Δεξιοτήτων)

Χαντζίδης Ανέστης, Φυσικής Αγωγής

Συνεργάτης: Γιάντσου Μαρία, Πληροφορικός

Τα σχόλια είναι κλειστά.