” Ημέρα σταδιοδρομίας “

Στο πλαίσιο της  ‘’Ημέρας Σταδιοδρομίας’’ που διοργανώθηκε στο σχολείο μας, ειδικευμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες παρουσίασαν στους/στις μαθητές /ριες της Γ΄ Γυμνασίου τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους, όπως απαιτούμενες σπουδές, συνθήκες εργασίας, δυνατότητες εξέλιξης, οικονομικές αποδοχές, κοινωνική αναγνώριση κλπ.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τον γιατρό Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο κ.  Ευάγγελο Καϊμακάμη (πατέρα μαθητή της Α΄ τάξης),την πυροσβέστη κ. Εύη Τουτζάρη (μητέρα μαθήτριας της Β΄ τάξης)  και την ξεναγό κ.  Κασσιανή Τιάγκου που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη προθυμία στην πρόσκλησή μας και μοιράστηκαν με τους μαθητές/ριες τις εμπειρίες της επαγγελματικής τους διαδρομής.

Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε τις παρουσιάσεις , οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα, όπως τι τους ώθησε να επιλέξουν αυτό το επάγγελμα, ποιοι ήταν οι αρχικοί τους στόχοι και πώς αυτοί εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό που κυρίως αναδείχτηκε από τη συζήτηση είναι ότι, ανεξάρτητα από την  επαγγελματική μας επιλογή, η  εμπειρία, οι γνώσεις και οι  δεξιότητες που θα αποκτήσουμε στην πορεία, μας εξοπλίζουν ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία ή νέα πρόκληση που θα παρουσιαστεί, επιτυγχάνοντας έτσι ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή.

 

Υπεύθ. Διοργάνωσης:

Ομάδα αξιολόγησης  του Δείκτη “Ομαλή Μετάβαση στην επόμενη Βαθμίδα”

Τα σχόλια είναι κλειστά.