ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Αγαπητά μας παιδιά, καταρχήν εύχομαι να είστε καλά, τόσο εσείς όσο και οι γονείς σας. Σας διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο δεν σας ξεχάσαμε, αλλά αντίθετα είστε καθημερινά στο μυαλό, στην καρδιά και στις προσευχές όλων των καθηγητών σας.

Από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, έκλεισαν τα σχολεία και θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά που δεν προλάβαμε να σας αποχαιρετίσουμε, να σας εξηγήσουμε. Σίγουρα το έκαναν οι γονείς σας. Αγαπητά μας παιδιά, δυστυχώς η ανθρωπότητα μαστίζεται από την επικίνδυνη πανδημία COVID-19.

Χρειάζεται λοιπόν να κάνετε υπομονή στο σπίτι σας τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα, όπου ελπίζουμε και ευχόμαστε να ξανανοίξουν τα σχολεία και να ξαναγεμίσουν οι αυλές από τις χαρούμενες παιδικές-εφηβικές φωνές σας. Περνάει δύσκολα η Πατρίδα μας, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος. Να είστε σίγουροι ότι οι Έλληνες στα δύσκολα τα καταφέρνουμε, αρκεί να μείνουμε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αισιόδοξοι. Αρκεί να επιδείξουμε ο καθένας και όλοι μαζί υπομονή, αυτοπειθαρχία, υπευθυνότητα, πίστη στο Θεό και προπάντων να τηρούμε όλα αυτά που μας λένε οι ειδικοί για τα μέτρα υγιεινής. Κι αν φύγει όλη η άνοιξη χωρίς να τη χαρούμε, θα έρθει η επόμενη χωρίς αμφιβολία. Να λέμε καθημερινά «δόξα τω Θεώ που ζούμε»!! Κι όταν τελειώσει η καταιγίδα, θα ξανανταμώσουμε στις αγαπημένες τάξεις του σχολείου μας και θα αγκαλιαστούμε ξανά…..και θα είναι τότε όλα όμορφα. Να είστε σίγουροι ότι μέσα από τη δοκιμασία αυτή θα βρούμε όλοι οι Έλληνες χαμένες αξίες και θα είμαστε όλοι λίγο καλύτεροι και λιγότερο εγωιστές. Θα επανεκτιμήσουμε την αξία της Ζωής, την ομορφιά της αλληλοκατανόησης και της Αγάπης. Παιδιά, θα περάσει κι αυτό, να είστε βέβαιοι!!

Αγαπητοί μας μαθητές. Όπως καταλάβατε, χρειάζεται να «μένουμε στο σπίτι μας» για το καλό το δικό μας και όλης της κοινωνίας μας, αξιοποιώντας αβλαβείς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ σας αλλά και με τους καθηγητές σας μέσω των Η/Υ, με εξ αποστάσεως τηλεδιδασκαλίες, όπως ζητάει και το Υπουργείο Παιδείας.

Γι αυτό, σας παρακαλούμε, με τη βοήθεια και των γονέων σας, το συντομότερο να μπείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και να δημιουργήσετε λογαριασμό μέιλ (εγγραφή μαθητή), ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να μπορέσετε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά τα μαθήματα που θα αναρτούν οι καθηγητές, τους οποίους μπορείτε να ρωτάτε ή να απαντάτε σε ασκήσεις που ενδεχομένως θα σας βάζουν, στα μέηλ τους.

Σε πρώτη φάση θα αναρτούν οι καθηγητές που διδάσκουν τα τέσσερα (4) εξεταζόμενα μαθήματα ανά τάξη, δηλαδή Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Νεοελληνική Γλώσσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ενδεχομένως το ΠΣΔ  μπορεί να “κολλάει” (εσείς να επιμένετε), σκεφτήκαμε να ανεβάζουμε μαθήματα και στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας, την οποία παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά για γενικότερες πληροφορίες αλλά και οδηγίες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ώστε να προχωρήσει η ύλη των μαθημάτων αλλά και εσείς, παιδιά, να απασχολείστε δημιουργικά, χωρίς να πλήττετε, “μένοντας σπίτι”!!

Εκ μέρους όλων των καθηγητών και της Ομάδας Υποστήριξης για την τηλεδιδασκαλία, σας εύχομαι καλό δημιουργικό διάβασμα, «μένοντας πάντα στο σπίτι»!!

Ο διευθυντής του σχολείου

Τα σχόλια είναι κλειστά.