Επιστολή του Διευθυντή του σχολείου προς τους γονείς και κηδεμόνες

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.
Η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες καθηγητές του σχολείου σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ και ΑΣΦΑΛΗ σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή, αισιοδοξία και καλή μεταξύ μας συνεργασία επ ωφελεία όλων μας.

Και η εφετινή σχολική χρονιά ξεκινάει εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, όπως άλλωστε και οι (2) τελευταίοι μήνες της προηγούμενης, η εμπειρία της οποίας θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για την τρέχουσα. Δυστυχώς όμως η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλαπλάσια –πανελλαδικά- κρούσματα του ιού και γι αυτό χρειάζεται από όλους μας πολύ μεγαλύτερη προσοχή, υπευθυνότητα και συνέπεια στην εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα μέτρα προστασίας και αποστάσεων, τους γενικούς κανόνες υγιεινής και –εφέτος- για τη χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.
Αυτές τις οδηγίες καθώς και πρακτικές συμβουλές – αποφάσεις του Συλλόγου των Καθηγητών- τις αναρτήσαμε στην Ιστοσελίδα του σχολείου και παρακαλούμε να τις διαβάσετε προσεκτικά και να ενημερώσετε κι εσείς με τη σειρά σας τα παιδιά σας. Αυτονόητο είναι ότι η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες καθηγητές με υπομονή και επιμονή θα εκπαιδεύσουμε τους μαθητές για τη σχολαστική τήρηση όλων των μέτρων και κυρίως για τη σωστή και ασφαλή χρήση της υποχρεωτικής μάσκας.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ – Α Γ Ι Α Σ Μ Ο Σ (Δευτέρα, 14-9-2020 και ώρα 11:30 π.μ.) :
1). Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, λόγω της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα τελεστεί στην είσοδο του κτηρίου παρόντων μόνο των μελών της Διεύθυνσης, μικρού αριθμού καθηγητών και ενός μαθητή από κάθε τμήμα, υποχρεωτικά όλοι με μάσκες. Στη συνέχεια ο ιερέας, θα περάσει για να αγιάσει όλους τους μαθητές και τους καθηγητές που θα βρίσκονται μέσα στα τμήματά τους.
2). Συγκεκριμένα, εκείνην την ημέρα οι μαθητές των τάξεων Β΄ και Γ΄ θα προσέλθουν στο σχολείο –υποχρεωτικά με μάσκα- στις 10:30 πμ. και τηρώντας τις μεταξύ τους αποστάσεις (1-1,5 μ.) θα εισέλθουν απευθείας στις νέες αίθουσές τους, δηλαδή οι μαθητές της Β΄τάξης στον 1ο όροφο και της Γ΄τάξης στο Ισόγειο. Oι νεοεισερχόμενοι στο Γυμνάσιο μαθητές της Α΄τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο –με μάσκες- στις 11:00 πμ. αλλά θα συγκεντρωθούν – αραιά- στην αυλή για 15 λεπτά γνωριμίας και κατανομής τους στις αίθουσες του 2ου ορόφου.
3). Οι μαθητές πριν και λίγο μετά τον Αγιασμό θα παραμείνουν στις αίθουσές τους για ενημέρωση σχετικά με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ και πρακτική εφαρμογή για τον τρόπο χρήσης της μάσκας, θα ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΘΟΥΝ όλοι με ψηφιακό Θερμόμετρο μετώπου, θα πάρουν το Ωρολόγιο Πρόγραμμα και στο τέλος τα βιβλία που οι καθηγητές τοποθέτησαν σε νάυλον σακούλες. Πιθανή ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο, τη Δευτέρα, στις 12:30.
4). Λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές θα έχουν 4ωρα. Οι γονείς της Α΄ Γυμνασίου τον Οκτώβριο θα αναμένουν ηλεκτρονική πρόσκληση από το Διευθυντή του σχολείου για το πότε και το πώς της πρώτης ενημερωτικής συνάντησής μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Την ημέρα του Αγιασμού, δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο. Για οποιαδήποτε επίσκεψη γονέα ή κηδεμόνα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία.

Εκ μέρους όλων των καθηγητών,

ο Διευθυντής του σχολείου. 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.