Επιστολή του Διευθυντή στους γονείς με πρακτικές οδηγίες που αφορούν τους μαθητές του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, πέρασαν με το καλό οι πρώτες δύο εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς, εμείς το βάρος κυρίως στο να ενημερώσουμε τους μαθητές για όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που μας κοινοποίησαν η Κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ και που από την πρώτη στιγμή αναρτήσαμε στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας προς ενημέρωσή σας.

Όμως στην προσπάθεια της Διεύθυνσης, όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού του σχολείου μας για την σχολαστικήv τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και προφύλαξης, θέλουμε αρωγούς και εσάς τους γονείς και κηδεμόνες.
Καταρχήν, παρακαλούμε να τονίσετε στα παιδιά σας ότι σε περίπτωση αδιαθεσίας στο σχολείο να απευθυνθούν αμέσως στη Διεύθυνση ή απευθείας στη Σχολική Νοσηλεύτρια. Αν όμως πριν την αναχώρηση από το σπίτι παραπονεθούν σε εσάς ότι δεν αισθάνονται καλά, να τα κρατήσετε, ενημερώνοντας τηλεφωνικά το σχολείο.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας και για να προλάβουμε ενδεχόμενο κρούσμα από τον COVID-19 και τη διασπορά του ιού, θερμή παράκληση για παραμονή των μαθητών στο σπίτι αν παρουσιάσουν κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα της λοίμωξης :
– Πυρετό
– Βήχα
– Δυσκολία στην αναπνοή
– Μυαλγίες
– Ρίγος
– Κεφαλαλγία
– Δυσκαταποσία
– Ρινική καταρροή/συμφόρηση
– Ναυτία/Εμετό
– Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις
– Ανοσμία/απώλεια όσφρησης
Η παραμονή στο σπίτι επιβάλλεται έως ότου παρέλθουν πλήρως τα συμπτώματα και χωρίς τη χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν επανέλθει ο μαθητής στο σχολείο.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ : Η σωστή χρήση της μάσκας είναι αναγκαία και μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά από τη μετάδοση της λοίμωξης, όπως μας λένε οι ειδικοί και ο ΕΟΔΥ. Η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες καθηγητές, δείχνοντας κατανόηση στο θέμα αυτό, δίνουμε συχνά τη δυνατότητα στα παιδιά για «διάλειμμα μάσκας», βγάζοντας στο διάδρομο για 2-3 λεπτά κάποιο μαθητή που διαπιστώσει ο διδάσκων καθηγητής ότι δυσκολεύεται.
Συγχρόνως όμως απαιτούμε από όλους τους μαθητές να έρχονται στο σχολείο απαραίτητα φορώντας μάσκα και γι αυτό σας παρακαλούμε να φροντίζετε κάθε μέρα τα παιδιά σας να έχουν στην τσάντα τους οπωσδήποτε τα εξής απαραίτητα αντικείμενα :
1. Δύο (2) μάσκες, μία να τη φοράνε και μία σε περίπτωση που λερωθεί η πρώτη.
2. Ένα (1) αντισηπτικό αλκοολούχο φιαλίδιο και αντισηπτικά μαντηλάκια
3. Ένα (1) πακέτο χαρτομάντηλα αντισηπτικά και χαρτομάντηλα απλά.
4. Εάν είναι δυνατόν, ένα μικρό μπουκαλάκι με νερό.
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ : Υπόψη ότι το σχολείο μας το καλοκαίρι έχει απολυμανθεί, έχει καθαριστεί σχολαστικά όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, υπάρχουν υγροσάπουνο και χειροπετσέτες στις τουαλέτες και μπουκάλι με αντισηπτικό σε κάθε αίθουσα, έχουμε αναρτήσει σε κάθε αίθουσα έγχρωμες αφίσες με εικονογραφημένα μηνύματα- συνθήματα σχετικά με τη σωστή χρήση της υποχρεωτικής μάσκας και τους γενικούς κανόνες ασφάλειας, καθαριότητας και υγιεινής, τους οποίους υπενθυμίζουμε στους μαθητές μας με κάθε ευκαιρία. Παρακαλούμε όμως και για τη δική σας βοήθεια, υπενθυμίζοντας κι εσείς στα παιδιά σας : να πλένουν συχνά τα χέρια τους στις τουαλέτες με νερό και υγροσάπουνο ή με αντισηπτικό αλκοολούχο (για 20’’ δευτερόλεπτα), να αποφεύγουν την επαφή των χεριών τους με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, να αποφεύγουν το συνωστισμό στα διαλείμματα, τηρώντας τις αποστάσεις όταν ψωνίζουν στο Κυλικείο, να αποφεύγουν την κοινή χρήση των μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Τέλος, να βήχουν ή φτερνίζονται καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο.
Αγαπητοί γονείς, όλα αυτά είναι γνωστά πλέον στα παιδιά και σε όλους μας, επιβάλλεται όμως να τα υπενθυμίζουμε, ιδιαίτερα στα νεαρά άτομα, τους μαθητές μας, που μερικές φορές συμπεριφέρονται σαν να έχουν «άγνοια κινδύνου». Το βασικότερο μέλημα όλων μας είναι να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο να εμφανιστεί στο σχολείο μας έστω ένα κρούσμα σε μαθητή, καθηγητή ή μέλος του βοηθητικού προσωπικού. Και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια του Θεού και εφόσον επιδείξουμε όλοι μας την ανάλογη υπευθυνότητα, ψυχραιμία, υπομονή και καλή μεταξύ μας συνεργασία σε όλην τη διάρκεια της φετινής- όντως δύσκολης- σχολικής χρονιάς.


Εκ μέρους όλων των καθηγητών σας εύχομαι και πάλι

ΚΑΛΗ και ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.