Δωρεάν τεστ COVID -19

Δύο εξεταστήρια για τη διενέργεια δωρεάν τεστ κορωνοϊού ξεκίνησαν να λειτουργούν, τις προηγούμενες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο.

Στο εξεταστήριο της οδού Αναγεννήσεως πολίτες από ευπαθείς ομάδες ή σώματα ασφαλείας θα προσέρχονται με ραντεβού για να μην υπάρχει συνωστισμός αλλά και με παραπεμπτικό είτε  από νοσοκομείο είτε από γιατρό. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, όμως, ακόμα αν το παραπεμπτικό θα μπορεί να το δίνει και ιδιώτης γιατρός. Το συγκεκριμένο εξεταστήριο μπορεί να δεχθεί έως και 100 ραντεβού την ημέρα. Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες για ραντεβού είναι : 2310 553992.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες. Λειτουργούν ήδη τα δύο ιατρεία ,στη ΔΕΘ  (τηλέφωνα ραντεβού 2310553992 / 2313319912 ) και στη Βίλα Πετρίδη. 

Στόχος είναι μέσω ραντεβού να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, να επικεντρωθούμε σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας.

Σημειώνεται ότι εξεταστήριο για τεστ Covid -19 λειτουργεί ο ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο κτήριο της παλιάς Νομαρχίας. 

Επίσης, ήδη από τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί isso box για έλεγχο και τεστ κορωνοϊού στα ΙΚΑ Ευόσμου, Αγγελάκη, Πύλης Αξιού και από αυτή την εβδομάδα και στο ΙΚΑ Τούμπας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.